Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietoj mokyklų užgulė sistemą: Klaipėdoje būsimi pirmokėliai pirmąkart registruojami internetu

Laikai, kuomet tėveliai naktimis budėjo prie mokyklų durų, Klaipėdoje baigėsi. Nuo šių metų registracija į mokyklas pradėta internetu. Kovo 5-ąją atverta galimybė registruoti būsimus pirmokėlius. Sistemą užgulę tėvai turi apsišarvuoti kantrybe.
Rugsėjo 1-osios šventė M.Mažvydo progimnazijoje
Būsimųjų pirmokėlių tėvai užgulė sistemą, mat Klaipėdoje prašymai pirmą kartą priimami internetu. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

15min pasiekė informacija, jog pradėjus registraciją sistema ėmė strigti. Tėvai skuba užregistruoti būsimus pirmokėlius, mat registracijos pirmumas taip pat turi įtakos norint patekti į pageidaujamą ugdymo įstaigą.

Anot Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, antradienį vienu metu prie sistemos prisijungė labai daug tėvų, tad ji veikė lėčiau.

„Didelių nesklandumų nebuvo. Tėveliams trūksta kantrybės palaukti, spaudžia vėl ir vėl prisijungti. Tikėjomės, kad gali būti ir sudėtingiau. Tėvai keitė naršykles ir didelių nesklandumų nėra“, – sakė L.Prižgintienė.

Registracija internetu į mokyklas pradėta jau vasario 12-ąją. Pirmieji sistema pasinaudojo būsimų gimnazistų tėvai, mat Klaipėdoje veikia 1-8 klasių progimnazijos, o vėliau moksleiviai renkasi, kur tęs mokslus. Vėliau ja pasinaudoti galėjo būsimų penktokų tėveliai, paskutinieji – pirmokėlių.

„Kovo 5-ąją yra paskutinis srautas. Toliau nuolat vyks registravimasis, sistema bus įjungta ir bus galima registruotis iki gegužės mėnesio, – sakė L.Prižgintienė. – Tai pirmi metai, bet mes, skirtingai nei kitos savivaldybės, turinčios elektroninę registravimo sistemą, suskirstėme į grupes, kad ne visi vienu metu registruotųsi. Pradėjome nuo gimnazistų, jų srautas panašus kaip į pirmas klases. Jie kantresni, ne tiek skubantys, o pirmokų tėvai labai nori vienu metu užsiregistruoti“.

Būsimų pirmokėlių tėvai gali rinktis tris mokyklas, viena privalo būti arčiausiai namų, nes įstatymas numato pirmenybę mokytis kuo arčiau gyvenamos vietos esančioje ugdymo įstaigoje.

Anot L.Prižgintienės, tėvai skuba nes nori patekti į ą įstaigą, kuri yra patogesnė dėl darbo ar kitų priežasčių. Klaipėdoje yra keletas mokyklų, į kurias paprastai nori patekti didesnis vaikų skaičius nei yra vietų. Tai šiaurinėje miesto dalyje, kuri tankiau apgyvendinta ir trūksta mokyklų, esančios ugdymo įstaigos.

Priešmokyklinėse klasėse šiuo metu mokosi apie 1 900 būsimų pirmokėlių. Tiesa, koks jų skaičius eis į Klaipėdos mokyklas kol kas sunku pasakyti, mat dalis jų yra Klaipėdos rajono gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius