-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VIKO SA prezidentas Vaclovas Ališauskas apie pasirinktas studijas: „Bandelių dar nekepėme, bet viskas dar prieš akis“

Vilniaus kolegijos studentų atstovybės (VIKO SA) prezidentas Vaclovas Ališauskas Vilniaus Gabijos gimnaziją baigė prieš metus. Rinkdamasis tolesnį kelią vaikinas prisipažįsta jautęs visuomenėje spaudimą rinktis universitetines studijas, kurios, pasak V.Ališausko, formaliai žada labiau užtikrintą ateitį.
VIKO prezidentas Vaclovas Ališauskas
VIKO prezidentas Vaclovas Ališauskas

„Vis dėlto pildydamas stojimo anketą nebijojau įrašyti kolegijos, nors nesitikėjau kažko ypatinga. Į kurią kolegiją paduoti prašymą, svarstyti ilgai neteko“, – teigia VIKO SA prezidentas.

V.Ališauskas pasirinko maisto produktų technologo profesiją. „Nors bandelių dar nekepėme, tačiau per daug nesijaudinu – viskas prieš akis. Daugybė darbų naujose laboratorijose per pirmus metus bei didelis dėstytojų dėmesys bandymų kokybei rodo atsakingą kolegijos požiūrį į būsimus specialistus“, – teigia V.Ališauskas.

Po studijų vaikinas sukasi VIKO SA. „Į prezidento pareigybes įeina daug darbų: nuo susirinkimų su kolegijos administracija iki pokalbių telefonu su studentais apie gyvenimą bendrabutyje. Tai didelė atsakomybė, bet ir atlygis ne ką mažesnis – patirtis, kurios kasdien įgaunu vis daugiau, jokiais pinigais nepamatuojama“, – apie veiklą VIKO SA kalba V.Ališauskas.

Vaikinas pripažįsta, kad kaip ir visi trokšta finansinės nepriklausomybės, tačiau kol gali leisti tuo pernelyg nesirūpinti, turtėja kitaip.

„Viską, ką išmokstu per seminarus ar sužinau bendraudamas su studentais, galiausiai vienaip ar kitaip pavyksta pritaikyti kasdieninėse situacijose“, – džiaugiasi VIKO SA prezidentas.

Prabėgus pirmiesiems studijų metams studentų lyderis pastebi šalies švietimo sistemos netobulumus.

„Tačiau ir gyvenime nieko nebus padėta ant lėkštutės, o studentas, kuris turi noro eiti į priekį, visada ras kelią“, – mano V.Ališauskas.

Pasak jo, svarbiausia – nesėdėti rankų sudėjus ir laukti, kol kažkas viską padarys už mus.

„Mes, studentai, esame Lietuvos piliečiai, mes ją kuriame. Lietuvos ateitis – mūsų rankose, svarbiausia turėti noro, kažko siekti, tobulinti, keisti, kad vis daugiau jaunų žmonių galėtų realizuoti save, įsitvirtinti savo valstybėje. Tam, kad atsirastų noras keisti, pirmiausiai turi keistis požiūris. Svarbiausia yra ne ką Lietuva mums duoda, o ką galime duoti Lietuvai mes“, – įsitikinęs VIKO SA prezidentas.

„Renkasi studentų lyderiai“ – bendra „Studentų zonos“ ir LSAS iniciatyva. Tikimės, kad padėsime abiturientams pasirinkti tinkamą kelią!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius