Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus kolegijoje – nesusipratimas dėl rinkliavų iš studentų

Į 15min kreipėsi nepatenkintas Vilniaus kolegijos studentas, panorėjęs, kad jo tapatybė liktų neatskleista, skųsdamasis dėl aukštosios mokyklos rinkliavų. Surinkti pinigai esą turėjo būti skirti baigiamųjų darbų komisijos stalui paruošti, gėlėms ir mantijų nuomai. Vis dėlto kolegija tvirtino, kad diplomą atsiimti galima ir nepasipuošus mantija, o komisijas studentai vaišinę tik savo iniciatyva.
Vilniaus kolegija
Vilniaus kolegija / Vilniaus kolegijos nuotr.
Temos: 1 Mantija

„Per baigiamųjų darbų peržiūras kolegijos darbuotoja pakvietė grupės seniūnę, kuriai buvo pasakyta, jog studentai turi paruošti komisijai stalą bei pasirūpinti gėlėmis“, – laišką pradėjo studentas.

Jis tvirtino, kad nebuvo pasakyta, jog tai neprivaloma ar savanoriška.

„Taip pat jau pasibaigus baigiamiesiems gynimams buvo bendrai visai grupei pasakyta, kad turime sumokėti 7,24 Eur. Į šią kainą įeina mantijos bei diplomai. Taip pat paminėjo, jog diplomai bus gražiai įrišti, leido suprasti už ką mokame“, – skundėsi studentas. Jo teigimu, jaunuoliai kito pasirinkimo esą neišgirdo.

Anot jo, tik pasklidus informacijai viešai, studentai sulaukė laiško, kad mokėjimas nėra privalomas ir jie moka už mantijas tik tuomet, jeigu nori. „Taip pat mūsų atsiprašė, jei supratome klaidingai“, – pridūrė į redakciją kreipęsis jaunuolis.

Be mantijos – ne be diplomo

15min susisiekus su Vilniaus kolegija, Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Jurgita Lesevičienė tikino, kad per 16-ka aukštosios mokyklos gyvavimo metų nebuvo nė vieno atvejo, kad studentui, atėjusiam be mantijos į diplomo įteikimo šventę atsiimti diplomo, jis nebūtų įteiktas.

„Beveik penki procentai absolventų kasmet į tokias šventes ateina be mantijų. Parengtoje atmintinėje diplomantui nurodytas nuomos mokestis 7,24 Eur – tai tik nuoma už mantiją. Nuomos kainą sudaro mantijų saugojimas, priežiūra, valymas, atnaujinimas ir kt. Mantijų nuomos paslaugą Vilniaus kolegija teikia pati, nuomos kainą nustatė Kolegijos taryba, į kurios sudėtį įeina ir Kolegijos Studentų atstovybės prezidentas“, – paaiškino kolegijos atstovė.

Rinkliava, anot jos, iš studentų kolegijos administracijos iniciatyva yra draudžiama, joks kolegijos dokumentas nenumato išimčių.

Apie rinkliavas komisijos stalui ruošti ir gėlėms ji nekomentavo.

Vis dėlto Vilniaus kolegijos direktorius Gintautas Bražiūnas, kalbėdamas su 15min, kiek anksčiau teigė, kad iš 30 kolegijos katedrų dviejose studentai savo iniciatyva vaišina komisijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius