-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus rajone siūloma skirti premijas už gerą mokymąsi

Vilniaus rajono savivaldybės taryba kitą savaitę svarstys Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos siūlymą įtvirtinti pinigines premijas vyresniųjų klasių moksleiviams už gerą mokymąsi, šimtukus valstybiniuose egzaminuose.
Lietuvoje laikomas Lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminas
Lietuvoje laikomas Lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tarybos sprendimo projekte numatyta, kad 5–10 klasių ir I–IV gimnazinių klasių moksleiviams, jei šie gaus aukščiausius, dešimties balų, metinius įvertinimus už visus mokomuosius dalykus, būtų skirtos 500 eurų premijos.

Tuo metu abiturientams už kiekvieną valstybinio brandos egzamino įvertinimą 100 balų būtų skiriama 250 eurų premija.

„Pagrindinis teikiamo projekto tikslas – įvertinti Vilniaus rajono mokinių mokslo metų pasiekimus, paskatinti aukštą motyvaciją turinčius gabius mokinius. Manome, kad nauja tvarka paskatins ir motyvuos mokinius siekti aukštesnių mokymosi rezultatų“, – teigiama projekto aiškinamajame rašte.

Iniciatoriai skaičiuoja, kad per metus mokinių premijoms gali prireikti per 60 tūkst. eurų.

Aiškinamajame rašte pateikiami duomenys, kad šimtukininkų skaičius kasmet skiriasi, bet paprastai neviršija 50 abiturientų, tad premijoms už 100 balų brandos egzamino vertinimus reikės apie12,5 tūkst. eurų.

Tuo metu dešimtukais besimokantiems moksleiviams nuo penktos iki paskutinės klasės už metinius visų mokomųjų dalykų puikius įvertinimus reikėtų apie 50 tūkst. eurų.

Siūloma, kad mokyklos būtų įpareigotos ne vėliau kaip per dvi darbo dienas po mokinių metinio įvertinimo pateikti informaciją apie minėtus reikalavimus atitinkantį mokinį.

Puikiai egzaminus išlaikiusių abiturientų atveju, gimnazijos taip pat per dvi dienas po visų valstybinių brandos egzaminų rezultatų paskelbimo dienos pateikti informaciją apie moksleivius, už valstybinius brandos egzaminus gavusius bent vieną šimtuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius