Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus universitete atidaryta teismo inscenizacijai skirta salė

Po žiemos sesijos į paskaitas sugrįžę studentai studijas pradėjo praverdami naujos – teismo inscenizacijai skirtos auditorijos – duris.
Teismo salė Vilniaus universitete
Teismo salė Vilniaus universitete / Vilniaus universiteto nuotr.
„Ruošiame specialistus, kurių daugelio darbo vieta – teismo posėdžių salė. Studentams būtina mokytis toje aplinkoje, kurioje ateityje teks dirbti. Procedūrinius dalykus studijuojantiems studentams, tokios auditorijos ne tik reikalingos, bet tiesiog privalomos“, – sakė Vilniaus universiteto profesorius, Teisės fakulteto Baudžiamosios justicijos katedros vedėjas habil. dr. Gintaras Švedas.

Pasak G.Švedo, dar prieš prasidedant naujam semestrui dėstytojai, kurie veda procesinius seminarus, konkuravo tarpusavyje rezervuodami šią auditoriją savo paskaitoms. Vilniaus universitete teismo inscenizacijos ypatingai aktualios baudžiamąjį ir civilinį procesus studijuojantiems studentams.

„Turime net šešiolika studentų grupių, tad dėstytojai ir suskubo užsitikrinti vedamų paskaitų vietą. Seniau studentai patys bandydavo perstumdyti baldus norėdami sukurti teismo salę, visgi tai buvo toli nuo tikrovės ir net negalima lyginti su stacionaria teismo inscenizacijos auditorija“, – šypsosi G. Švedas tvirtindamas, jog nauja universiteto auditorija yra itin šiuolaikiška ir net pranoksta esančias Skandinavijos šalių teisės universitetuose.

Teismo inscenizacijos auditorija pavadinta, jos įrengimą parėmusios tarptautinės advokatų kontoros „Magnusson“ vardu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius