-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vis daugiau Lietuvos studentų ieško būdų kaip studijas tęsti užsienyje

Lietuvos studentams į užsienio aukštąsias mokyklas įstoti padedančios „Hakes International“ kompanijos darbuotojai pastebi, kad šiemet ypač daug jaunų žmonių, studijuojančių Lietuvos universitetuose ir kolegijose, ieško galimybių perstoti į užsienį, pradedant mokslus nuo antro kurso.
Studentai.
Studentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Studentai

„Tokia galimybė yra, tačiau pretendentas turi būti Lietuvos aukštojoje mokykloje surinkęs pakankamai ECTS kreditų iš tų dalykų, kurių mokomasi pirmame kurse užsienio universitete ar koledže“, – teigia „Hakes International“ vadovė Lietuvoje Rūta Jonušaitė.

Šiemet, kaip ir ankstesniais metais, tarp populiariausių išlieka Danijos bei Anglijos aukštosios mokyklos, tačiau susidomėjimas auga ir Olandijos bei JAV aukštosiomis mokyklomis.

„Danijos aukštojo mokslo institucijų siūlomų studijų populiarumą lemia visiškai finansuojamos studijos, aukšta dėstymo kokybė, dėstytojų kvalifikacija ir dėstymo metodų šiuolaikiškumas“, – sako R.Jonušaitė.

Pernai iš 1420 „Hakes International“ Lietuvoje gautų paraiškų 192 buvo patvirtintos. Populiariausių studijų programų sąraše išliko verslo vadyba, komunikacija bei dizainas. Į jas konkursas siekė po 4-5 pretendentus į vieną vietą. Į kitas specialybes, pavyzdžiui, politikos ar inžinerijos studijas konkursas buvo mažesnis – po 2-3 pretendentus į vieną vietą.

„Lietuvos darbdaviai į užsienyje studijas baigusius absolventus žiūri vis palankiau. Tai ypač jaučiama tarptautinių organizacijų padaliniuose Lietuvoje. Atsižvelgiant į dabartinę Lietuvos aukštojo mokslo sistemą ir vykdomas reformas, darbdaviai supranta, kad jaunimas ieško laiko patikrintų mokslo sistemų. O, norint užimti aukštas pareigas užsienyje, dažniausiai nepakanka vien Lietuvoje gauto išsilavinimo. Svarbus studijavimas užsienio kalba – darbdaviai vertina specifinės profesinės kalbos išmanymą. Be to, užsienio šalyse į studijavimo programas įtraukiama daugiau praktikos“, – pastebi „Hakes International“ vadovė Lietuvoje.

Primename, kad jau prasidėjęs, norinčių kitais metais studijuoti užsienio aukštosiose mokyklose, paraiškų pildymas pagal „Hakes“ programą. Stojant į aukštojo mokslo institucijas Danijoje arba Graikijoje, paraiškas reikia užpildyti iki kovo 1d., Anglijoje bei Olandijoje ir USA paraiškos priimamos iki vasaros pradžios.

Stojantiems per „Hakes“ programą beveik visas stojimo procesas vyksta internetu, todėl tai nesukelia papildomų kelionės rūpesčių jaunimui iš atokesnių Lietuvos vietų, o užpildžius tik vieną anketą galima stoti į kelias institucijas. Be to, „Hakes“ yra sutarę su dauguma institucijų dėl kalbos testavimo, taigi, stojantieji išvengia daug pastangų bei finansinių investicijų reikalaujančių IELTS, TOELF bei „Cambridge Advanced“ tarptautinių anglų kalbos egzaminų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius