-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VK studentė: saugantis šalčio bendrabučio kambaryje teks avėti šiltus batus ir mūvėti kepurę?

Į 15min.lt „Studentų zoną“ kreipėsi Vilniaus kolegijos (VK) bendrabutyje Nr. 1 gyvenanti studentė, skųsdamasi, kad atvėsus orams jame – nepaprastai šalta. Tuo tarpu VK bendrabučių valdytojas Virginijus Varatinskas teigia, kad konkrečiai šio bendrabučio šildymas priklauso nuo šalia esančios profesinės mokyklos.
Šildymas
Šildymas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Bendrabutyje, kuriame gyvena elektronikos ir informatikos fakulteto studentai kambario temperatūra siekia vos dešimt laipsnių Celsijaus. Studentai skundžiasi, kad koridoriuje šilčiau, nei kambaryje“, – „Studentų zonai“ rašo VK studentė, panorusi, kad jos vardas nebūtų viešinamas (redakcijai jis žinomas – aut.past.).

Anot merginos, bendrabutyje sklinda vaikinų pasakojimai esą ant palangės palikti telefonai užšąla, o einant gaminti maisto į virtuvę reikia užsidėti striukę.

„Ar normalu, jei miegoti reikia su chalatais?“, – retoriškai klausia studentė, pridurdama, kad tokiomis sąlygomis gyventi tiesiog neįmanoma.

„Net gyvūnų negalima auginti tokiomis sąlygomis, o mes juk žmonės. Kai kurie studentai šią šaltąją žiemos savaitę žada negrįžti į bendrabutį dėl nežmoniško šalčio“, – teigia mergina, ironiškai pridurdama, kad šįmet veikiausiai šiltų batų ir kepurės prireiks ne tik einant į paskaitas.

VK: esame priklausomi nuo profesinės mokyklos šildymo sistemos

VK bendrabučių valdytojas V.Varatinskas mano, kad šalta žiema neturėtų gąsdinti VK bendrabučiuose gyvenančių studentų. „Vidutinė temperatūra kambariuose siekia 19 laipsnių. Jei didėtų šaltis, keistųsi ir šilumos tiekimas“, – patikina V.Varatinskas.

Anot jo, šildymo reguliavimo kokybė priklauso nuo įvairių faktorių, tačiau pirmiausia – nuo šilumos punkto, kuris reguliuoja temperatūrą.

„Jei kalbame apie VK bendrabutį Nr.1, turiu atkreipti dėmesį, jog tokio šilumos punkto šis pastatas neturi, kadangi šildymo sistema yra sujungta su šalia esančia profesine mokykla. Kaip suprantate, esame priklausomi šiuo atžvilgiu“ – paaiškina bendrabučių valdytojas V.Varatinskas.

Šaltis užklupo ir Klaipėdos universiteto studentus

„Studentų zona“ prieš publikuojant straipsnį susisiekė su VK studente, kuri kreipėsi į redakciją. Ši patikino, kad VK bendrabutis Nr. 1 jau šildomas geriau.

Primename, kad šalčiai užklupo ir Klaipėdos universiteto studentus, gyvenančius bendrabutyje. Nepaisant to, kad pastarajame kambario temperatūra dažnai neviršija 15 laipsnių šilumos, šildytuvus naudoti griežtai draudžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius