VU Filologijos fakultetą mokiniams atvėrė literatūrologas ir vertėja

Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto projektas „Išlaisvink kūrybiškumą“ pradėjo savo keliones po Lietuvą.
Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto projektas „Išlaisvink kūrybiškumą“ pradėjo savo keliones po Lietuvą.
Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto projektas „Išlaisvink kūrybiškumą“ pradėjo savo keliones po Lietuvą. / Organizatorių nuotr.

Spalio 25 d. kūrybinė komanda (Vaiva Mikalauskaitė, Miglė Muraškaitė, Birutė Taraskevičiūtė, Eglė Tenikytė, Giedrė Trakytė ir Gabija Vaičeliūnaitė) kartu su LRT laidos „Labas rytas“ vedėja, žurnaliste, vertėja Guoda Pečiulyte bei rašytoju, dėstytoju, redaktoriumi Regimantu Tamošaičiu apsilankė Šilalėje. Ten į Simono Gaudėšiaus gimnazijoje vykusį susitikimą atkeliavo net apie šimtas mokinių ir mokytojų iš viso Šilalės krašto.

Skirtingų sričių specialistai Filologijos fakultetą mokiniams pavertė tikru atradimu. R.Tamošaitis papasakojo, kad šiame fakultete atsidūrė atsitiktinai, tačiau niekuomet dėl to nesigailėjo, nes būtent ten suprato, jog skaityti knygas gali būti ne tik įdomu, bet ir naudinga – literatūra atveria visus kelius. G.Pečiulytė  pasidalino mintimis apie vertimo studijas ir vertėjo darbą. Pabrėžė, kad, jos nuomone, tik Vilniaus universiteto Filologijos fakultete galima išmokti tiek daug kalbų. Ji palinkėjo mokiniams neužmiršti  ir gimtosios – juk netaisyklingai kalbantis žmogus negalėtų dirbti televizijoje. Nepriekaištingai vartoti gimtąją lietuvių kalbą ji buvo skatinama ir studijuodama vertimą. R.Tamošaitis mokinių dėmesį patraukė kalbėdamas apie plačią literatūros specialistų galimybių sferą, o G.Pečiulytė suintrigavo prasitarusi apie dideles gerų vertėjų algas Europos parlamente.

Susitikimo pabaigoje atlikus apklausą paaiškėjo – neigiami stereotipai apie filologiją yra gajūs. Nepaisant to, gyvai išgirstos žymių žmonių sėkmės istorijos pakeitė daugelio mokinių iki tol turėtą nuomonę, jog ten mokytis nuobodu ir neperspektyvu. Kitas susitikimas su dar keliais Filologijos fakulteto absolventais vyks lapkričio 11 d. Marijampolėje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius