TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vyksta „TEDxVilnius 2017“ – žiūrėkite tiesiogiai internetu

Šeštadienio rytą Lietuvos nacionaliniame dramos teatre Vilniuje jau nuo 9 val. startavo kasmetinė inovacijų ir idėjų konferencija „TEDxVilnius 2017. Syzygy“.
Konferencijos „TEDxVilnius 2017. Syzygy“ akimirkos
Konferencijos „TEDxVilnius 2017. Syzygy“ akimirkos / Laimos Penekaitės nuotr.

Kokios įkvepiančios kalbos šiuo metu sklinda pagal pasaulyje garsų TED formatą rengiamos konferencijos scenoje, galite stebėti internetu tiesiogiai.

Scenoje jau pasirodė pirmoji pranešėja – Švedijos maratonininkė Kristina Palten, nustebinusi pasaulį drąsiu žygiu: ji viena beveik du mėnesius bėgo per Irano vietoves, siekdama įrodyti sau ir Vakarų visuomenėms, kad ne visi musulmonai yra blogi, kaip daugelis įpratę stereotipizuoti.

Konferencijoje taip pat kalbą sakys Kremliaus propagandą tyrinėjanti Ivana Smolenova, autizmo diagnozę tik 35-erių išgirdusi Carrie Beckwith-Fellows, interneto demokratijos tyrinėtoja Berit Anderson, menininkas Adam Harvey, kuriantis nuo stebėjimo kamerų žmogaus privatumą saugančią maskuotę ir daug kitų įdomių ir unikalią patirti įvairiose srityse sukaupusių asmenybių. „TEDxVilnius. Syzygy“ scenoje šeštadienį iš viso iki 18 val. pasirodys 15 pranešėjų iš Vokietijos, JAV, Didžiosios Britanijos, Švedijos, Ukrainos, Airijos, Ispanijos ir Lietuvos. Visi norintieji gali stebėti transliaciją internetu jau dabar: www.tedxvilnius.com svetainėje.

Galite pasirinkti, ar norite klausyti originalo – anglų kalba, ar tiesioginio vertimo į lietuvių, rusų ar lenkų. Taip pat šiais metais rengėjai paruošė naujovę – galimybę konferenciją stebėti gyvai Vilniuje, V.Kudirkos skvere – čia tam tikslui sumontuotas didžiulis ekranas. Jau septintus metus rengiama „TEDxVilnius“ konferencija kaskart pasitinka vis nauja tema. Šiais metais tai – „Syzygy“: žodis, kuriuo įvardijamas dviejų objektų – skirtingų ar panašių – ryšys.

„Juo norime atkreipti dėmesį, kad visi esame vieni su kitais susiję ir kontroversiškos diskusijos nesupriešina, bet veikiau parodo galimybių spektrą. O mūsų skirtumai tampa pagrindine jėga ekonominių, socialinių bei technologinių inovacijų įgyvendinimui“,– komentuoja Ginivilė Ramanauskaitė, „TEDxVilnius“ kuratorė. Pagal visame pasaulyje vykstančių TED konferencijų reikalavimus, šio formato renginiai yra nesiekiantys pelno – visi pinigai už bilietus skiriami renginio organizavimui, komanda dirba savanoriškais pagrindais, taip pat ir pranešėjai dalyvauja neatlygintinai.

TED formato konferencijos žiūrovų simpatijas visame pasaulyje pelnė dėl savo patrauklumo – jos vyksta tarsi šou: pranešėjai ant scenos pasisako trumpai, iki 20 minučių, kalbos yra parengtos dramaturgiškai, vizualiai, o pasiruošti kalbai pranešėjams padeda viešojo kalbėjimo specialistų komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius