Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė leido mokyklai sostinėje dirbti pagal anglišką ugdymo programą

Vyriausybė trečiadienį pritarė, jog Vilniuje įsikūrusiai privačiai britų mokyklai būtų leista mokyti pradinukus pagal Anglijos nacionalinę ugdymo programą. Nemenčinės plente įsikūrusi bendrovės „The British School of Vilnius“ valdoma mokykla iki šiol veikė kaip neformalaus mokymo įstaiga.
Lietuvos Respublikos Vyriausybė
Lietuvos Respublikos Vyriausybė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Siūlymą teikusi Švietimo ir mokslo ministerija nurodo, kad ši nevalstybinė mokykla mokys vaikus nuo penkerių metų amžiaus ir „padidins tarptautinių bendrojo ugdymo mokyklų pasiūlą Lietuvoje“, sukurs didesnę švietimo įvairovę.

„Galime pažymėti, kad tai yra aktualu į Lietuvą su šeima atvykstantiems dirbti kitų valstybių diplomatams, taip pat ir kitiems užsienio piliečiams, dirbantiems Lietuvoje terminuotą laiką“, – BNS nurodė ministerija.

Mokyklos priėmimo skyriaus vedėja Erika Vikniutė BNS sakė, kad pagal Anglijos nacionalinę ugdymo programą kol kas bus mokomi pradinukai.

„Norime dirbti pagal anglišką mokymo programą, taip pat inkorporuoti ir lietuvių kalbos pamokas, suderinus su Švietimo ir mokslo ministerija, taip pat inkorporuoti daug dalykų, susijusių su Lietuvos istorija“, – teigė ji.

Anot jos, pamokos, išskyrus lietuvių ir ispanų kalbų, vyks angliškai, visi pedagogai yra įgiję kvalifikaciją Jungtinės Karalystės aukštosiose mokyklose. Lietuvių kalbos vaikai mokysis pagal Lietuvoje patvirtintus mokymo planus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius