-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 08 /16:46

Vyriausybėje pagerbti geriausiai egzaminus išlaikę abiturientai

Vyriausybėje antradienį pagerbti geriausiai brandos ir profesinio mokymo kvalifikacijos bei tarptautinio bakalaureato diplomo programos egzaminus išlaikę abiturientai ir profesinių įstaigų absolventai.
Sėkmingiausiai egzaminus išlaikiusių abiturientų pagerbimas Vyriausybėje
Sėkmingiausiai egzaminus išlaikiusių abiturientų pagerbimas Vyriausybėje / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Abiturientus pasveikino premjerė Ingrida Šimonytė bei švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.

Kreipdamasi į abiturientus, premjerė pabrėžė, jog jų pasiekimai, „kuriais šiandien džiaugiamės ir didžiuojamės, nebūtų įmanomi be mokytojų, tėvų ir kitų artimųjų“.

„Noriu padėkoti mokytojams už kantrybę, gebėjimą parodyti savo auklėtiniams kryptį, sudominti, kartais galbūt priminti, kad nuo įdėto darbo ir pasirinkimų labai daug kas priklauso ateityje. Ji yra sunkiai nuspėjama, todėl kuo smalsesni, žingeidesni ir įvairiapusiškesni esame mokykloje, tuo mažiau mums baisūs ateities išbandymai“, – pranešime cituojama I.Šimonytė.

Anot švietimo ministro, šiuo metu svarbu, kad pasiekę aukščiausių vertinimų, geriausiai išlaikiusieji egzaminus „nepasiduotų spaudimui tokiais būti visada“.

„Pasilikite erdvės įvairovei, naujų pradžių, nežinojimo ir klaidų tikimybėms, išsaugokite ne tik pasididžiavimą pasiekimais, bet ir šimtabalę skalę pranokstantį patirties alkį. Iš mokyklos išsinešate ne tik žinias, kurios galbūt po kurio laiko ir prisimirš, bet liks mokėjimas mokytis, gebėjimas suprasti, analizuoti ir pritaikyti informaciją, siekti tikslo“, – sakė G.Jakštas.

Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) duomenimis, brandos egzaminus šiemet laikyti registravosi 27,5 tūkst. bendrojo ugdymo mokyklų ir profesinių mokyklų baigiamųjų klasių moksleivių, 6,25 proc. abiturientų egzaminų neišlaikė.

NŠA nurodo, kad po vieną šimtuką šiemet gavo 1043 abiturientai, du šimtukus – 154, tris – 53, keturis – 14, penkis šimtukus – trys laikiusieji brandos egzaminus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius