Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytauto Didžiojo universitetas ir Šiaulių kolegija turi naujas tarybas

Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) ir Šiaulių valstybinė kolegija baigė formuoti savo tarybas. Švietimo ir mokslo ministrui Gintarui Steponavičiui patvirtinus visuomenės pasiūlytus tarybos narius, buvo paskelbtos jų sudėtys.
Vytauto Didžiojo universitetas
Vytauto Didžiojo universitetas / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Universitetų ir kolegijų valdymo organai yra sudaromi vadovaujantis Mokslo ir studijų įstatymu, kuris numato į aukštųjų mokyklų valdymą įtraukti ir visuomenės atstovus.

Aukštojo mokslo tarybos teikimu švietimo ir mokslo ministras į Šiaulių valstybinės kolegijos tarybą paskyrė – Saulių Dargužą, Šiaulių profesinio rengimo centro direktorių, Stanislovą Grušą, AB „Neaustinių medžiagų fabrikas“ generalinį direktorių, Alvydą Stulpiną, UAB „Putokšnis“ generalinį direktorių, Rimvydą Tamulaitį, Kurtuvėnų regioninio parko direktorių, o kartu su kolegijos akademine taryba – Vaivą Makštutienę, Šiaulių apskrities ligoninės medicinos direktorę.

Į VDU tarybą – Vidą Juliją Bandis, Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovybės atstovę Lietuvoje, Vladą Lašą, UAB „UPS - Skubios siuntos“ generalinį direktorių, Reiną Raudą, Talino universiteto rektorių, Jurgį Vilemą, Lietuvos energetikos instituto vyriausiąjį mokslo darbuotoją, Audrių Žiugždą, AB TEO LT generalinio direktoriaus patarėją, o bendru sutarimu su universiteto senatu – Prezidentą Valdą Adamkų, VDU Atkūrimo tarybos garbės narį, universiteto garbės daktarą.

Mokslo ir studijų įstatymas numato, kad pusę tarybos narių skiria akademinė bendruomenė, pusę – švietimo ir mokslo ministras. Kandidatus į ministro skiriamus aukštųjų mokyklų tarybų narius siūlo valstybės, verslo, mokslo, kultūros, viešojo sektoriaus įstaigos ir organizacijos, aukštųjų mokyklų senatai, alumnų asociacijos, fiziniai asmenys. Aukštojo mokslo taryba peržiūri ir atrenka kandidatų sąrašą ministrui tvirtinti.

Paskelbus kvietimą teikti išorinius kandidatus į Šiaulių kolegijos tarybą, buvo pasiūlyta 10, o į VDU tarybą – 32 asmenys.

VDU ir Šiaulių kolegija pagal švietimo ir mokslo ministro patvirtintą skyrimo tvarką iš dėstytojų, administracijos darbuotojų taip pat išsirinko tarybų vidinius narius.

Aukštosios mokyklos taryba numato strateginius kolegijos ar universiteto tikslus, renka rektorių ar kolegijos direktorių, užtikrina atskaitingumą ir ryšį su visuomene bei steigėjais.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius