Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vytauto Didžiojo universitetas švęs atkūrimo 25-metį

Penktadienį, Vytauto Didžiojo universitetas švęs atkūrimo 25-mečio sukaktį – tai bus svarbiausias šiai progai skirto ciklo renginys. Dviems iškiliems profesoriams – Rimui Kalvaičiui ir Kęstučiui Skrupskeliui – VDU didžiojoje auloje bus įteiktos garbės daktaro regalijos, o didžiojoje salėje vyks šventinės iškilmės bendruomenės nariams, draugams, partneriams ir bičiuliams.
VDU  švęs atkūrimo 25-metį
VDU švęs atkūrimo 25-metį / VDU nuotr.

Prof. Rimas Kalvaitis – aktyvus išeivijos renginių dalyvis ir organizatorius, kuris grįžęs į Lietuvą prisidėjo atkuriant VDU ir atstatant Lietuvos Nepriklausomybę, dėstė VDU Ekonomikos ir vadybos fakultete. Lygiagrečiai dirbo Naujojo Hampšyro universitete ir Naujosios Anglijos koledže (JAV). Į pastarąjį jo kvietimu intensyviems marketingo kursams vyko ir keletas VDU studentų.

Prof. Kęstutis Skrupskelis nuo 1991-ųjų kasmet lankėsi VDU, dėstė filosofiją, prisidėjo prie universiteto padalinių plėtotės, dalinosi savo patirtimi, pristatė pažangias idėjas apie filosofijos tradicijas ir jos sąsajas su modernia švietimo praktika JAV, bendradarbiavo su VDU Išeivijos studijų centru. Mokslininkas taip pat dėstė filosofiją Pietų Karolinos universitete (JAV), šiuo metu yra jo profesorius emeritas.

VDU buvo atkurtas 1989 m. balandžio mėnesį bendromis Lietuvos ir išeivijos mokslininkų, intelektualų pastangomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius