-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 01

Tiesa ar melas? V.Ąžuolas: Statistikos departamentas nežino, kur dėti pinigų

Praėjusią savaitę vykusio Biudžeto ir finansų komiteto posėdžio metu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys Valius Ąžuolas iškėlė klausimą apie Statistikos departamento finansavimą. Jis teigė, kad departamentui skiriamas finansavimas yra panaudojamas išsimokant papildomas algas, tačiau ne visi jo pateikti skaičiai sutapo su Statistikos departamento oficialiais duomenimis.
Valius Ąžuolas
Valius Ąžuolas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Seimo narys iškėlė klausimą, kodėl Statistikos departamento finansavimas šiais metais padvigubėjo. Jis teigė, kad departamentas nebežino, kur dėti pinigų.

„Kodėl šiais metais Statistikos departamentui buvo finansavimas padidintas 50 proc., apie 5 mln.? Jie išsimoka po tryliktą–keturioliktą atlyginimą, nežino, kur pinigų dėti, o finansinės institucijos, kurios grąžina daug pinigų į biudžetą, negauna reikiamo finansavimo“, – piktinosi V.Ąžuolas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Valius Ąžuolas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Valius Ąžuolas

Jis teigė, kad prokuratūros ir teisėsaugos institucijos negauna joms reikiamo finansavimo, nors į valstybės biudžetą jos sugrąžina dideles sumas pinigų.

„Tiek prokuratūros, tiek teisėsaugos institucijų pristatyme nuolat buvo girdima, kad jiems trūksta reikiamo finansavimo savo veiklai vykdyti. Ir mes žinome, kad šios institucijos išieško dešimtis milijonų, kartais net šimtą milijonų, sugrąžina į valstybės biudžetą“, – komiteto posėdžio metu teigė V.Ąžuolas.

Tačiau Statistikos departamento 15min portalui pateikti duomenys rodo kitus skaičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius