Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

15min.lt skaitytojai sėkmingiausia išrinko Vilniaus afrikiečių istoriją, specialistai išskyrė atvykėlius iš Afganistano ir Egipto

Baigėsi Lietuvoje gyvenančių užsieniečių sėkmės istorijų konkursas. 15min.lt skaitytojų atsiųstose istorijose – į mūsų šalį atvažiavusių kitataučių gyvenimai. Skaitytojams labiausiai įsiminė ir patiko pasakojimas apie Vilniaus afrikiečių bendruomenės narius.
Princas iš Kamerūno prie tapybos paveikslų afrikietiškais motyvais
Konkurse nugalėjo istorija apie Vilniaus afrikiečius. Nuotraukoje Princas iš Kamerūno. / V.Valentinavičiaus nuotr.

Vytauto Valentinavičiaus papasakota istorija sulaukė daugiausia skaitytojų simpatijų. Šio pasakojimo autoriui atiteks „15min šlovės“ skaitytojų simpatijų prizas – MP4 grotuvas, skėtis ir savaitraščio „15min“ pusės metų prenumerata bei „15min“ marškinėliai ir kita atributika. Su šia istorija galėjo susipažinti ir savaitraščio „15min“ skaitytojai.

Šiuo metu Vilniaus afrikiečių bendruomenė vienija apie 180 narių: daugiausia atvykusių iš Nigerijos, Egipto, Kongo, Angolos, kiek mažiau iš Maroko, Kamerūno. Vilniaus afrikiečių bendruomenės vadovas Chijioke Ndubuisi Nkemka į Lietuvą atvyko dar 2008 metais iš Nigerijos. Iš Kamerūno atkeliavęs Princas Vilniuje veda tapybos pamokas, pristato savo kūrinius.

Nominacijoje „Lietuva – antri mano namai“ laimėtoją išrinko konkurso organizatorių sudaryta komisija, kuri išskyrė afganistaniečio Mohammado Raufo Shakizados istoriją.

Konkurso organizatorių komisija taip pat išrinko nugalėtoją ir nominacijoje „Man gera/patinka Lietuvoje“. Čia nugalėtojo laurai atiteko egiptiečio Ehabo gyvenimą Lietuvoje aprašiusiai Živilei Juonytei.

Šių nominacijų nugalėtojams bus įteikti MP4 grotuvai ir skėčiai.

Konkurso nugalėtojai apie prizų įteikimą bus informuoti asmeniškai.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius