Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvoje gyvenančių užsieniečių sėkmės istorijų konkurso apdovanojimai – afrikietiškų būgnelių ritmu

Lietuvoje gyvenantys užsieniečiai, savo istorijas papasakoję 15min.lt skaitytojams, neslepia – ne visada mūsų šalyje jiems buvo lengva. Tačiau jų sėkmės istorijos įkvepia ir parodo, kad turint noro ir ryžto savo tikslų galima siekti bet kuriame pasaulio kampelyje. Todėl Lietuva namais gali tapti ir tamsiaodžiui iš Afrikos, ir pakistaniečiui, ir afganistaniečiui ar kinui.
Apdovanojimų akimirka
Apdovanojimų akimirka

Savo sėkmės istorijas užsieniečiai ir jų draugai pasakojo konkurso „UžsienietisLT“ metu. Labiausiai patikusias rinko skaitytojai ir konkurso organizatorių – 15min.lt bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai.

15min.lt skaitytojai sėkmingiausia išrinko Vilniaus afrikiečių istoriją, specialistai išskyrė atvykėlius iš Afganistano ir Egipto. Konkurso „UžsienietisLT“ nugalėtojai – straipsnių autoriai ir herojai, apdovanoti jaukiame vakarėlyje Konsultavimo ir informavimo centre PLIUS.

Nominacijoje „Lietuva – antri mano namai“ laimėtoją išrinko konkurso organizatorių sudaryta komisija, kuri išskyrė afganistaniečio Mohammado Raufo Shakizado istoriją. Prizus atsiėmęs Mohammadas dėkojo lietuviškai.

Konkurso organizatorių komisija taip pat išrinko nugalėtoją ir nominacijoje „Man gera/patinka Lietuvoje“. Čia nugalėtojo laurai atiteko egiptiečio Ehabo gyvenimą Lietuvoje aprašiusiai Živilei Juonytei.

Vytauto Valentinavičiaus papasakota istorija apie Vilniaus afrikiečių bendruomenės narius sulaukė daugiausiai skaitytojų simpatijų. Nors pats autorius apdovanojimų vakare nedalyvavo, tačiau padėkos žodį tarė vienas istorijos herojų Vilniaus afrikiečių bendruomenės vadovas Chijioke Ndubuisi Nkemka.

Jis susirinkusiesiems dovanojo ir trumpą muzikinį pasirodymą renginio pradžioje. Apdovanojimai baigti taip pat muzikiniu kūriniu, prisijungti ir kartu pagroti afrikietiškais būgneliais buvo pakviestos ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Lygių galimybių skyriaus vedėja Eglė Čaplikienė bei socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėja Lina Bušinskaitė. Chijioke Ndubuisi Nkemka joms pasiūlė ir ateityje prisijungti ir kartu pagroti.

Afrikietiakais būgneliais puikiai sekėsi groti ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Lygių galimybių skyriaus vedėjai Eglei Čaplikienei.
Afrikietiškais būgneliais puikiai sekėsi groti ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Lygių galimybių skyriaus vedėjai Eglei Čaplikienei.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius