Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 02

Vilniaus nelegaliame sąvartyne – nelegalūs darbuotojai

Zujantys sunkvežimiai, betoną smulkinanti technika ir dešimtys tonų atliekų. Tokį vaizdą išvydo pareigūnai jungtinės operacijos metu Vilniuje veikusiame nelegaliame sąvartyne užklupę įmonę, kuri jau bausta už tokią veiklą. Tarnybos taip pat aptiko ir du nelegaliai čia dirbusius darbuotojus.

Nelegaliai atliekas smulkino ir pats įmonės vadovas

Ketvirtadienį Aplinkos apsaugos departamentas, kartu su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyba, Valstybine darbo inspekcija ir Valstybine mokesčių inspekcija, Vilniuje atliko bendrą operaciją.

Atvykę aplinkosaugos pareigūnai nustatė, kad Vilniaus pakraštyje, Sandėlių gatvėje esančiame sklype, buvo neteisėtai surenkamos ir tvarkomos atliekos.

Patikrinimo metu Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai nustatė du asmenis, kaip įtariama, dirbančius nelegaliai. Valstybinės darbo inspekcijos Vilniaus teritorinis skyrius pradėjo tyrimus dėl dviejų nelegaliai dirbančių asmenų.

Kaip įtariama, sąvartyne veiklą vykdė UAB „Švarista“, kuri jau buvo bausta už analogiškus pažeidimus. Už ekskavatoriaus vairo buvo aptiktas ir pats įmonės vadovas Darjušas Šimulevičius.

Tarnybos nelegalų sąvartyną stebėjo su dronais

Į Jungtinį operacijų centrą Aplinkos apsaugos departamentas kreipėsi vasario 22 d., atlikdamas tyrimą dėl neteisėto sąvartyno Vilniuje Sandėlių gatvėje, – po to, kai vasario 21 d. Vilniaus aplinkosaugininkai, tikrindami informaciją apie nelegaliai tvarkomas atliekas, surengė pasalą.

Tuomet dronu buvo nufilmuota, kaip sunkiasvorė transporto priemonė atgabena ir išpila mišrias statybines atliekas. Pareigūnai sustabdė atliekas išvertusį automobilį ir pradėjo tyrimą dėl aplinkos užteršimo didesniu nei 5 kub. metrų atliekų kiekiu. Buvo nuspręsta paimti transporto priemonę, kuria padarytas administracinis nusižengimas.

Sunkiasvorė transporto priemonė buvo nugabenta į laikinąją saugojimo aikštelę. Atliekas atvežusiam ir išpylusiam automobilio vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Aplinkosaugos pareigūnai, kartu su jungtinėje operacijoje dalyvavusiomis institucijomis, tęsia informacijos tikrinimą dėl pažeidimo aplinkybių.

Aplinkosaugininkai atliekų vežėjų kontrolę sustiprino po 15min Tyrimų skyriaus atlikto tyrimo, kurio metu buvo nustatyta, jog Lietuvoje veikia grupuotės, užsiimančios nelegaliu atliekų pervežimu ir laidojimu.

VIDEO: Šiukšlių pogrindis: greitai, pigiai, nelegaliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius