-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 17 /2017 05 18

Darželių vadovai kvalifikaciją už mokesčių mokėtojų pinigus kels „SPA VILNIUS Druskininkai“ viešbutyje

Vilniaus miesto ikimokyklinių įstaigų vadovų konferencija „Gero darželio link...“ šįmet vyks „SPA VILNIUS Druskininkai“ viešbutyje, kuriame darželių vadovai už sostinės savivaldybės pinigus darbo metu turės galimybę aptarti ne tik finansines darželių problemas, bet ir pirtelėje pasikaitinti, baseine pasipliuškenti, pavakarieniauti skambant gyvai muzikai, atsipūsti dviviečiuose kambariuose.
„SPA VILNIUS“ susižeria apdovanojimus dėl ypatingo požiūrio į klientą
„SPA VILNIUS“ / „SPA VILNIUS“ nuotr.

Tokia informacija bei Vilniaus miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovų asociacijos pirmininkės Elenos Markevičienės suinteresuotiems asmenims iš privataus elektroninio pašto siųsti laiškai antradienį pasiekė 15min redakciją.

Vilnius.lt nuotr./Elena Markevičienė
Vilnius.lt nuotr./Elena Markevičienė

Laiškuose E.Markevičienė ragina kuo skubiau užsirašyti dalyvauti šį ketvirtadienį ir penktadienį vyksiančioje nemokamoje konferencijoje, perfrazuodama Vilniaus miesto savivaldybės laikinai Ikimokyklinio ugdymo skyriaus vedėjos pareigas einančios Kristinos Cibulskytės žodžius, primena, kad ji – „darbinė“.

Darželio vadovė: pirčiai neturėsime laiko

„Planuojami pokyčiai maitinimo organizavime, kalbėsime apie finansines problemas. Apie poilsį nutylime, nes žiniasklaida taip ir laukia, ką apie mus parašyti“, – teigia ji.

Kambariai Druskininkuose jau užsakyti. Dviviečiai – galite galvoti apie laikinus sugyventinius.

Tačiau kitame laiške informuoja apie Druskininkuose užsakytus dviviečius kambarius, vakarinę programą: „Kambariai Druskininkuose jau užsakyti. Dviviečiai – galite galvoti apie laikinus sugyventinius. Programa formuojama [...]. Ketvirtadienio vakarienę planuojame su gyva muzika, o kitas priklausys nuo mūsų norų ir skonio“.

15min.lt nuotr./Vilniaus ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovų asociacijos pirmininkės Elenos Markevičienės iš privataus elektroninio pašto siųsti laiškai
15min.lt nuotr./Vilniaus ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovų asociacijos pirmininkės Elenos Markevičienės iš privataus elektroninio pašto siųsti laiškai

Trečiadienį E.Markevičienė teigė, kad už SPA paslaugas darželių vadovai mokės patys ir apskritai pramogoms jie neturės laiko.

„Aš manau, kad čia SPA yra... Kiekvienas žmogus po darbo turi teisę nueiti. Tikrai SPA paslaugos neįkalkuliuotos, o vakarienės metu, jeigu gros fortepijonas, tai gal čia nieko blogo, – sakė ji. – Mes iš viso neturėsime laiko priimti SPA paslaugų, todėl kad, štai turiu programą, iki 19 valandos vyks konferencija. Toliau jau žmonės pasirinks sau laisvalaikį pagal poreikius, pagal galimybes, jie užsimokės patys. Sakyčiau, tai yra labai žmogiška ir labai šiuolaikiška truputėlį žmonėms pakeisti aplinką ir kažkiek labiau juos motyvuoti“.

Sakyčiau, tai yra labai žmogiška ir labai šiuolaikiška truputėlį žmonėms pakeisti aplinką ir kažkiek labiau juos motyvuoti.

Tokio pobūdžio išvažiuojamąją konferenciją asociacija, anot E.Markevičienės, organizuoja pirmąjį kartą. Anksčiau renginiai vykdavo savivaldybės patalpose.

„Viskas vykdavo taip, kaip anais laikais – susėdom, pasiklausom. Ta kava pertraukų metu yra svarbi, kad žmonės galėtų pabendrauti visi kartu suėję [...]. Savivaldybės patalpos gražios, bet reikia pakeisti aplinką, įkvėpti gryno oro. Aš kaip asociacijos pirmininkė labai noriu kitokios sklaidos būdo ir kitokio susitikimo, atviresnio kalbėjimo. Gal ir mes vadovai vienas kitam pasakysime ir stipresnį žodį, kad nedarykime vieni kitiems gėdos ir susitelkime, kaip mes galime išeiti iš tos situacijos“, – dėstė sostinės darželio „Lazdynėlis“ direktorė, prašydama nevartoti, neakcentuoti žodžio „SPA“.

Spavilnius.lt/lt/druskininkai nuotr./SPA centro Druskininkuose kambarys
Spavilnius.lt/lt/druskininkai nuotr./SPA centro Druskininkuose kambarys

Sostinės savivaldybė „pagerbė“ vadovus

Jos teigimu, savivaldybė, finansuodama kelionę į Druskininkus, išreiškė pagarbą darželių vadovams, kurių trūksta, kurie gyvena ne visai lengvais laikais, stokoja finansų.

„Jeigu mes nepadėsime žmogui bent vieną dieną pasijausti tokiu pilnaverčiu žmogumi kaip ir kitam verslo žmogui, kuris gali ir Druskininkuose patobulėti... Mes esame tokie pat Lietuvos piliečiai, suprantame, kad visos bendravimo, šiuolaikiškos vertybės yra reikalingos. Ne tik kumščiu į stalą, ne tik tarp keturių sienų, ne tik paviešinant ir visaip negražiai pakalbant. Yra ir gerų dalykų“, – kalbėjo E.Markevičienė.

Išvykos programą, anot Vilniaus ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovų asociacijos pirmininkės, kūrė asociacijos taryba, dėl programos tartasi su Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktoriumi Algminu Pakalniškiu, Ikimokyklinio ugdymo skyriaus vedėja.

15min.lt nuotr./Vilniaus miesto ikimokyklinių įstaigų vadovų konferencijos „Gero darželio link...“ programos dalis
15min.lt nuotr./Vilniaus miesto ikimokyklinių įstaigų vadovų konferencijos „Gero darželio link...“ programos dalis

„Konferencija duos startą pokyčiui link gero darželio visom prasmėm – ir vadybos, ir ugdymo turinio, ir bendruomenės telkimo, kokybės gerinimo plačiąja prasme. Dalinsimės patirtimi apie sėkmingą pokyčių vadybą, apie kūrybišką bendradarbiavimą, apie partnerystę, pozityvių santykių kūrimą, apie vaikų mąstymo skatinimą“, – pasakojo E.Markevičienė.

Spavilnius.lt/lt/druskininkai nuotr./SPA centro Druskininkuose konferencijų salė
Spavilnius.lt/lt/druskininkai nuotr./SPA centro Druskininkuose konferencijų salė

Renginio metu dalyviai išklausys keturių pranešimų apie pokyčių vadybą, politiką ir praktiką, atnaujintą biudžetinių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo tvarką.

„Labai gerai, kad mes vadovai būsime kartu. Esu nustebinta [...] mūsų naujųjų švietimo departamentų vadovų įžvalgomis, kad su vadovais reikia kalbėti, galbūt net ir jaukesnėje aplinkoje, kad jie labiau atsivertų. Aš kaip asociacijos pirmininkė matau mūsų bendrystę su departamento direktoriumi, su švietimo skyriaus vedėja ir mus taip pat išgirdo vicemeras Valdas Benkunskas“, – dėstė darželio vadovė.

Nauja vieta tam, kad vadovai nepabėgtų

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniaus savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento laikinasis direktorius Algminas Pakalniškis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniaus savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento laikinasis direktorius Algminas Pakalniškis

Konferencijoje dalyvaujantis Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorius A.Pakalniškis ketvirtadienį teigė, kad savivaldybė apmokėjo tik joje dalyvaujančių darželių vadovų kelionės ir apgyvendinimo išlaidas bei lektorių paslaugas. Anot jo, nauja vieta konferencijoms pasirinkta siekiant motyvuoti darbuotojus.

„Kadangi įstaigos vadovai visi yra daugiau-mažiau vilniečiai, norint pasiekti tikslą reikia juos perkelti į kitą aplinką, kad jie neužsiiminėtų arba nepabėgtų iš konferencijos, o tiesiog kartu bendrai dirbtų, – vietos pasirinkimą argumentavo A.Pakalniškis. – Konferencijų savivaldybė ikimokyklinių įstaigų vadovams iki šiol neorganizuodavo. Tai būdavo darbiniai susirinkimai [...], kurie vyksta reguliariai. Šitos praktikos neketiname atsisakyti [...], tačiau siekdami inicijuoti pokyčius ikimokykliniame ugdyme turime motyvuoti ir dirbti su vadovais, suteikti jiems pačią aktualiausią informaciją, suteikti jiems vadybinių žinių.“

Konferencijos pabaigoje jos dalyviai įgis kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimus. Kelionėje dalyvauja apie 60 asmenų. Juos, kaip rašoma laiškuose, pavaduoja kiti darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius