-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 04

Lukiškių aikštė taps kovų už Lietuvos laivę simboliu

Lukiškių aikštė taps „daugiafunkcine Lietuvos laisvės ir demokratijos erdve“. Ji turės visai kitą veidą – joje atsispindės skirtingų laikotarpių kovų už Lietuvos laisvę vaizdai, pranešė Aplinkos ministerija.
Lukiškių aikštė
Lukiškių aikštė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmadienį ministerijoje Architektų sąjungos ir projektuotojų atstovai pristatė Lukiškių aikštės rekonstrukcijos projektinius pasiūlymus.

Pasak projekto autorių, aikštė turėtų tapti „daugiafunkcine Lietuvos laisvės ir demokratijos erdve“.

„Ji turės visai kitą veidą. Joje atsispindės skirtingų laikotarpių kovų už Lietuvos laisvę vaizdai. Manome, kad meno kūrinys, stovėsiantis aikštės centre, turi būti artimas kiekvienam lietuviui, todėl viena iš versijų – Vytis ant žirgo. Lukiškių aikštė bus pilna žalumos. Vienas iš pagrindinių reikalavimų projekto autoriams – kad daugiametės liepos ir toliau puoštų aikštę bei būtų Vilniaus žaliojo charakterio dalis“, – cituojamas aplinkos ministro patarėjas Algirdas Žebrauskas.

Projektas jau buvo pristatytas Vyriausybei, Vilniaus miesto savivaldybei. Pristačius jį visoms ministerijoms ir sulaukus institucijų pritarimo – projektas bus pateiktas susipažinti ir visuomenei.

Rekonstrukcijos darbus Lukiškių aikštėje numatoma užbaigti iki šių metų gruodžio pirmosios, tačiau aikštė bus tvarkoma ir toliau.

Pastatyti paminklą ir visiškai baigti tvarkyti aikštę numatyta iki Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio – 2018 m. vasario 16 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius