-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 27

Seimo Kultūros komiteto nariai apžiūrės Lukiškių aikštės rekonstrukciją

Seimo Kultūros komitetas trečiadienį rengia išvažiuojamąjį posėdį Lukiškių aikštėje Vilniuje.
Lukiškių aikštė
Lukiškių aikštė / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Norime įsitikinti, kaip vyksta darbai. Tiesiog parlamentinė kontrolė“, – antradienį BNS sakė komiteto vadovas „valstietis“ Ramūnas Karbauskis.

Anot jo, tai reprezentacinė aikštė, esanti netoli Seimo, todėl pasinaudota proga ją apžiūrėti.

Lukiškių aikštės Vilniuje sutvarkymo ir paminklo joje pastatymo klausimas sprendžiamas nuo 1999 metų.

R.Karbauskio teigimu, apie tai, koks paminklas turėtų stovėti Lukiškių aikštėje, nebus kalbama, nes šį klausimą dabar sprendžia speciali darbo grupė.

Sostinės Lukiškių aikštės rekonstrukcija trunka jau pusantrų metų, ją planuojama lankytojams atverti lapkričio 3-iąją, nors anksčiau Vilniaus savivaldybė skelbė, kad aikštė bus sutvarkyta iki šių metų rugsėjo.

3,8 mln. eurų kainavusios rekonstrukcijos metu turi būti naujai išvedžioti takeliai, visiškai pakeista aikštės granitinė danga, įrengti nauji suoliukai, pasodinti medžiai, įrengti nauji šviestuvai, vėliavų stiebai. Taip pat žadama, kad bus įrengtas interaktyvus fontanas.

Teigiama, kad fontanas miestui nekainavo – jo techninį darbo projektą padovanojo bendrovė „Poolservice.LT“, o įrengimą – bendrovė „Orkela“.

Tvarkomos ir aikštės prieigos – Lukiškių gatvės atkarpoje tarp Vasario 16-osios ir J.Tumo-Vaižganto gatvių klojama nauja asfalto danga, rekonstruojamas pėsčiųjų takas prie Apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčios, čia nusidrieks ir visiškai naujas dviračių takas. Po rekonstrukcijos ši gatvės atkarpa turės tris eismo juostas, bus dvikrypčio eismo, su atskira viešojo transporto juosta.

Kultūros ministerija ir Šiuolaikinis meno centras šiuo metu vykdo memorialo, kuriuo būtų įamžinti kovoję ir žuvę už Lietuvos laisvę, atranką. Iš jau atrinktų penkių geriausių darbų tikimasi dar šiemet atrinkti geriausiąjį.

Į Vyčio fondą susibūrę įvairių visuomeninių organizacijų atstovai, pavieniai asmenys siekia, kad Lukiškių aikštėje būtų pastatytas paminklas Vyčiui.

Lukiškių aikštės Vilniuje sutvarkymo ir paminklo joje pastatymo klausimas sprendžiamas nuo 1999 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius