Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 16

Sostinės valdžia prašo prokurorų ištirti, ar vaikų darželis piktnaudžiavo kompensacijomis

Sostinės savivaldybė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama ištirti galimą privataus darželio „Pepės akademija“​ piktnaudžiavimą savivaldybės sprendimu mokėti 100 eurų kompensacijas. 
Vaikų darželis
Vaikų darželis / Sauliaus Žiūros nuotr.

15min rašė, kad privatus sostinės darželis sugalvojo, kaip siurbti savivaldybės skiriamą pašalpą: tereikia neinformuoti savivaldybės, kad tėvai vaiką atsiėmė iš darželio, tad savivaldybės pinigai ir toliau gali nekliudomai kapsėti į sąskaitą.

„Apmaudu, kad atsiranda sukčiaujančių, nes 100 eurų projekto pagalba papildomai sukūrėme beveik pusantro tūkstančio vietų,“ – pranešime cituojamas Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Patyrusi žalą, Savivaldybė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama ištirti galimą sukčiavimo atvejį. Jeigu toks elgesys privačioje įstaigoje pasirodys tendencingas, bus svarstoma apie sutarties nutraukimą su darželiu.

Pagal sudarytą sutartį dėl 100 Eur, įstaigai yra skiriama daugiau kaip 17 tūkst. Eur tėvų mokamo mėnesinio mokesčio už vaikų ugdymą privačiame darželyje kompensacijoms. Kiekvieną mėnesį darželis privalo savivaldybei pateikti ataskaitas, kuriose matomas vaikų lankomumas.

Nuo praėjusių metų rugsėjo 1-osios iki 2016 m. rugpjūčio 31 d. iš savivaldybės biudžeto 100 Eur kompensacijoms skirta 5 mln. 287,2 tūkst. Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius