-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 06 14

Teismas atmetė sukilėlių prieš krematoriumo statybas skundą

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs Bališkių individualių gyvenamųjų namų statybos bendrijos ir Aplinkos apsaugos agentūros ginčą dėl krematoriumo pastato statybos ir kremavimo veiklos Vilniuje, Lentvario gatvėje, atmetė pareiškėjų skundą kaip nepagrįstą, teigiama pranešime.
Lentvario gatvėje Vilniuje planuojama statyti krematoriumą
Lentvario gatvėje Vilniuje planuojama statyti krematoriumą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vilniaus pakraštyje ruošiamasi statyti krematoriumą: kaimynai jau sukilo

Aplinkos apsaugos agentūra praeitų metų rugpjūtį priėmė galutinę atrankos išvadą dėl krematoriumo pastato statybos ir kremavimo veiklos Lentvario g. 15B Vilniuje poveikio aplinkai vertinimo, kurioje nustatė, kad planuojamai ūkinei veiklai poveikio aplinkai vertinimas (PAV) neprivalomas.

Bališkių individualių gyvenamųjų namų statybos bendrija kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydama apginti viešąjį interesą ir panaikinti šią išvadą. Pasak pareiškėjos, galutinė išvada nėra tinkamai motyvuota ir turi būti panaikinta kaip nepagrįsta ir neteisėta. Pareiškėja savo teisę kreiptis į teismą grindė tuo, jog gina individualių gyvenamųjų namų savininkų teisėtus interesus.

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi administracinę bylą, priėjo išvadą, kad Bališkių individualių gyvenamųjų namų statybos bendrija kreipėsi į teismą, siekdama apginti viešąjį interesą, neturėdama tam teisinio pagrindo.

Nustačius, jog šiuo atveju pareiškėja nėra laikoma suinteresuota visuomenine prasme, teismas atmetė skundą kaip nepagrįstą. Teismo sprendime pažymima, kad nors šiuo atveju nustatyta, jog pareiškėja neturi materialiojo suinteresuotumo ginti viešąjį interesą ir jos skundas yra atmetamas, tai nereiškia, kad yra užkertamas kelias iškilus abejonių dėl ginčijamo atsakovo sprendimo ginčą nagrinėti administraciniame teisme.

Administracinių bylų teisenos įstatymo 55 straipsnyje yra įvardyti subjektai, turintys teisę įstatymų nustatytais atvejais kreiptis į teismą su pareiškimu, kad būtų apgintas viešasis interesas arba apgintos valstybės, savivaldybės ir asmenų teisės bei įstatymų saugomi interesai: prokuroras, administravimo subjektai, valstybės institucijos, įstaigos, organizacijos, tarnybos ar fiziniai asmenys.

Teismo sprendimas per vieną mėnesį nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, paduodant apeliacinį skundą šiam teismui tiesiogiai arba per Vilniaus apygardos administracinį teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius