Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 04 15

Vilniaus meras žada, kad Lukiškių aikštėje nebus tradicinio Vyčio skulptūros

Vilniaus meras Remigijus Šimašius interviu dienraščiui „Lietuvos žinios“ sako, kad jis nepritartų tradicinio Vyčio skulptūrai Lukiškių aikštėje.
Lukiškių aikštė
Lukiškių aikštė / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Vytis visąlaik buvo svarstomas. Man regis, blogiausias dalykas su Vyčiu atsitiktų, jei jis būtų kaip iš monetos perkeltas. Galiu patikinti, kad to nebus. Kol kas svarbiausia – aikštės sutvarkymas“, – paklaustas apie idėją Lukiškių aikštėje pastatyti Vyčio skulptūrą sakė sostinės meras.

BNS primena, kad Lukiškių aikštė turėtų būti atnaujinta iki šių metų pabaigos.

Kaip skelbta „Valstybės žiniose“, beveik 2,1 mln. eurų vertės konkursą laimėjo mažiausią kainą pasiūliusi įmonių grupė – „Infes“, „Ekstra statyba“ ir „Pamario restauratorius“.

Aikštėje, pagal savivaldybės numatytas sąlygas, turės būti įrengtas 5 tūkst. kvadratinių metrų kietos dangos plotas, numatyta vieta paminklui kovotojų už Lietuvos laisvę atminimui įamžinti.

Rangovai turės ne tik sutvarkyti aikštę, bet ir pasiūlyti paminklo pobūdį, t.y. ar jis turėtų būti horizontalus, ar vertikalus, numatyti, kokio dydžio, medžiagos jis turėtų būti.

Sutvarkyti Lukiškių aikštę numatyta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo plane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius