-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 11

Vilniaus taryba pritarė seniūnijų pertvarkos planui: vietoje esančių 21 seniūnijų nuo kitų metų bus paliktos 5

Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė seniūnijų veiklos ir tinklo optimizavimui.
Antakalnio seniūnijos gali nebelikti. Kaip ir dar penkiolikos Vilniaus seniūnijų.
Antakalnio seniūnija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Savivaldybės administracija daugiau kaip prieš metus  seniūnijose sumažino darbuotojų skaičių ir perskirstė jų funkcijas – seniūnijose dirba po 2-3 darbuotojus, dalis seniūnijų sujungtos.  

„Funkcijų ir darbo krūvių perskirstymas neturėjo įtakos teikiamų paslaugų kokybei. Gyventojams ir toliau buvo teikiamos visos paslaugos, gavome tik 1 skundą dėl netinkamo seniūnijos darbuotojo elgesio.

Po pertvarkos aiškias atsakomybes turintys biurų darbuotojai nedelsiant galės spręsti vilniečių problemas, geriau prižiūrės teritorijas, užtikrins taisyklių laikymąsi. Be to, savivaldybės biudžetas per metus sutaupys apie 1,2 mln. litų, bus atlaisvinta per 1600 m2 patalpų“, – sakė Personalo departamento direktorius Antanas Gadeckis.

Nuo kitų metų balandžio 15 d. 21 seniūnija bus pertvarkyta į 5-ias labiausiai nuo miesto centro nutolusias seniūnijas – Grigiškių, Naujininkų, Naujosios Vilnios, Panerių ir Verkių, bei 11 biurų – Antakalnio, Centro, Fabijoniškių, Justiniškių, Karoliniškių, Lazdynų, Pilaitės, Pašilaičių, Šeškinės, Vilkpėdės, Žirmūnų. 

Po pertvarkos seniūnijų struktūra išliks beveik nepakitusi, o biuruose bus teikiama daugiau paslaugų: čia po vienu stogu įsikurs Miesto tvarkymo skyriaus specialistai, kurie prižiūrės, kaip tvarkomos biurui priskirtosos teritorijos,  reaguos į gyventojų pranešimus ir kartu su Viešosios tvarkos skyriaus specialistais nustatys pažeidėjus. Statinių naudojimo priežiūros poskyrio specialistai bus atsakingi už biuro teritorijoje esančių statinių būklės kontrolę, avarinių ir bešeimininkių statinių išaiškinimą ir prevencinių priemonių taikymą.

Interesantų aptarnavimo skyriaus specialistai teiks gyvenamosios vietos deklaravimo ir prašymų, skundų priėmimo „vieno langelio“ principu paslaugas. Čia taip pat dirbs Vaiko teisių apsaugos skyriaus, Socialinių išmokų skyriaus, Socialinės paramos centro specialistai, todėl gyventojai visas paslaugas gaus artimiausiame biure, be to, nebebus taikomas apribojimas, kad tokios paslaugos teikiamos tik pagal deklaruotą gyvenamąją vietą. Ypatingas dėmesys bus skiriamas efektyvesnei vietos bendruomenių ir seniūnaičių veiklai, jų tarpusavio glaudesniems ryšiams stiprinti, paramos bendruomeninei veiklai įsisavinimui padedant organizuoti ir vykdyti viešųjų pirkimų procedūras. Šiam tikslui visuose biuruose bus įsteigta specialisto, atsakingo už bendruomenių veiklos koordinavimą ir pagalbą, pareigybė.

Atliktų sostinės gyventojų apklausos duomenimis, 60 proc. vilniečių nežino, ką veikią seniūnijos, 7 iš 10 vilniečių nesinaudoja seniūnijų paslaugomis.

Seniūnijų nėra nei Klaipėdoje, nei Panevėžyje, o Šiauliuose – tik 2 nutolusios seniūnijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius