Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 05 20

Vilniaus valdžia skelbia neleidusi „MG valdai“ statyti daugiabučių sklype su valstybiniu mišku

Vilniaus savivaldybė šiemet netenkino bendrovės „MG valda“ pašymo pakeisti Tujų g. 2 sklypo paskirtį ir užstatyti daugiabučiais sklypą, kuriame yra valstybinės reikšmės miškų. 
Vilniaus miesto savivaldybė
Vilniaus miesto savivaldybė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savivaldybė penktadienį pranešė, kad dar vasario 1-ąją ji užkirto kelią mėginimui keisti 7 ha sklypo dalies Tujų g. paskirtį ir į „MG Valda“ pašymą atsakė neigiamai.

Pasak Vilniaus valdžios, „MG valda“ siekė pakeisti žemės naudojimo būdą iš infrastruktūros teritorijos į kitos paskirties – daugiabučių ir bendrabučių teritoriją, sklypo dalyje, kurią bendrovei išnuomojo AB „Lietuvos radijo ir televizijos centras“.

Paaiškėjus jog liberalų atstovo vadovaujamos Seimo Antikorupcijos komisijos prašymu Generalinėje prokuratūroje sprendžiamas klausimas dėl šios nuomos teisėtumo ir faktui, kad sklype yra valstybinės reikšmės miškų, savivaldybė nesutiko leisti bendrovei keisti sklypo paskirtį ir užstatyti jį daugiabučiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius