-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 29

Žvilgsnis į Vilnių – per pašto ženklus

Vilniaus centriniame pašte pristatoma Andriaus Šimkaus pašto ženklų paroda „Vilnius – Lietuvos valstybės sostinė“. Filatelinėje parodoje – ne tik Lietuvos, bet ir įvairių pasaulio valstybių leisti pašto ženklai ir vokai, kuriuose įamžintas Vilnius.
Vilniaus centriniame pašte pristatoma Andriaus Šimkaus pašto ženklų paroda „Vilnius – Lietuvos valstybės sostinė“
Vilniaus centriniame pašte pristatoma Andriaus Šimkaus pašto ženklų paroda „Vilnius – Lietuvos valstybės sostinė“ / Lietuvos pašto nuotr.

„Per pašto ženklus Vilniaus senamiesčio panoramos vaizdai yra plačiai pasklidę po visą pasaulį. Tūkstančius kilometrų nuo Lietuvos nutolusiose šalyse galima rasti pašto ženklų ar vokų, kuriuose žėri turtinga Vilniaus architektūra.

Ši paroda atspindi sudėtingą, kartais dramatišką ir liūdną, o kartais ir komišką Vilniaus pastatų, paminklų, gatvių, aikščių ir skverų istoriją. Kai kurių objektų Vilniuje jau nebėra – jie liko įamžinti pašto ženkluose“, – pažymėjo parodos autorius, kolekcininkas Andrius Šimkus.

Parodos lankytojai turės progą išvysti pašto ženklus ir vokus su Vilniaus vaizdais, leistus įvairiu laiku. „Ekspozicijoje atsispindi ir gūdūs sovietiniai laikai – tai pašto ženkluose įamžinti paminklai, kurie šiandien „ilsisi“ Grūto parke, ir pirmaisiais Nepriklausomybės metais leisti filateliniai gaminiai, įamžinantys iš priespaudos išsilaisvinusį Vilnių“, – teigė A.Šimkus.

Užsienio šalių filatelinė produkcija, kurioje vaizduojamas Vilnius, pasak filatelisto, parodo išskirtinę Lietuvos sostinės svarbą pasauliui. Parodoje bus galima pamatyti Lenkijos, Vatikano, Izraelio, Makedonijos, Vokietijos, Jungtinių Tautų pašto ženklus ir vokus.

Parodos autorius – gydytojas A.Šimkus pašto ženklus su įvairių pasaulio sostinių vaizdais kolekcionuoja nuo vaikystės. Šis pomėgis gimė iš begalinio domėjimosi geografija ir istorija.

„Valandų valandas praleisdavau prie žemėlapių, o būdamas septynerių žinojau visų pasaulio valstybių sostines. Esu kaunietis, bet mano filatelinėje kolekcijoje meilės Vilniui tikrai netrūksta“, – šmaikštavo A.Šimkus.

Paroda „Vilnius – Lietuvos valstybės sostinė“ veiks iki birželio pradžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius