Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 22

Virėją medžiojęs majoras Paulikas į tarnybą negrįš (atnaujinta 11.08 val.)

Ketvirtadienį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) palaidojo buvusio Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūno Jono Pauliko viltis grįžti į tarnybą.
Jonas Paulikas siekia grįžti į tarnybą.
J.Paulikas siekė grįžti į tarnybą. / „Scanpix“ nuotr.

Buvęs kadenciją baigusio prezidento Algirdo Brazausko apsaugininkas išgarsėjo, kai 2007-ųjų metų rugpjūčio 15-osios paryčiais, būdamas visiškai girtas, įsiveržė į „Amatininkų užeigos“ virtuvę ir 7 sykius šovė į virėją. Laimei, nė karto nepataikė.

Už pareigūno vardo pažeminimą iš VAD J.Pauliką netrukus atleido.Tarnybinio patikrinimo išvadoje konstatuoti pareiškėjo veiksmai teisingai buvo kvalifikuoti kaip žeminantys pareigūno vardą, todėl teismas priėjo prie teisingos išvados, kad pareiškėjas pagrįstai buvo atleistas iš tarnybos už pareigūno vardo pažeminimą, – teigiama teismo nutartyje.

15min.lt primena, jog keturiasdešimtmetis J.Paulikas jau bylinėjosi Vilniaus apygardos administraciniame teisme, tačiau nesėkmingai, todėl nepalankų sprendimą apskundė aukštesnės instancijos teismui.

LVAT teisėjų kolegijai J.Paulikas aiškino, kad jo atleidimas iš pareigų buvo neteisėtas, o žemesnės instancijos teismas šią bylą išnagrinėjo nevisapusiškai ir neobjektyviai.

J.Pauliko gynybos pagrindas buvo teiginys, esą šaudydamas į virėją galėjo nesuvokti savo veiksmų ir todėl dabar yra nepakaltinamas.

Tačiau teisėjų kolegija besąlygiškai atmetė J.Pauliko skundą. Paliktas galioti ankstesnis žemesnės instancijos teismo sprendimas. Šios dienos nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Išvakarėse, trečiadienį, Lietuvos žiniasklaidą užplūdo J.Paulikui naudingos interpretacijos, esą per incidentą kavinėje jis buvo nepakaltinamas.

Tačiau šiandien paskelbtoje LVAT nutartyje teigiama priešingai: „Teismo psichiatrijos, teismo psichologijos ekspertizės išvadoje konstatuota, jog nėra duomenų, kad pareiškėjui iki 2007 m. rugpjūčio 15 d. buvo diagnozuotas lėtinis psichikos sutrikimas“.

Anot teisėjų, ekspertizės išvadoje konstatuota tik tikimybė, kad J.Paulikui 2007 m. rugpjūčio 15 d. apie 6 val. išsivystė trumpalaikis praeinantis psichikos sutrikimas – patologinė intoksikacija alkoholiu.

„Tačiau tikėtina ekspertizės išvada nėra pakankamas įrodymas, kad 2007 m. rugpjūčio 15 d. apie 6 val. pareiškėjui išsivystė trumpalaikis praeinantis psichikos sutrikimas“, – pažymima LVAT nutartyje.

Be to, teisėjai atkreipė dėmesį, jog į kavinę „Amatininkų užeiga“ apsaugininkas su šaunamuoju ginklu atėjo anksčiau, jau būdamas girtas. Toks pareiškėjo poelgis prieštarauja Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo 30 straipsnio 2 dalies 3 punkto nuostatoms. Įstatymo ignoravimas akivaizdžiai žemina pareigūno vardą. „Tarnybinio patikrinimo išvadoje konstatuoti pareiškėjo veiksmai teisingai buvo kvalifikuoti kaip žeminantys pareigūno vardą, todėl teismas priėjo prie teisingos išvados, kad pareiškėjas pagrįstai buvo atleistas iš vidaus tarnybos pagal Vidaus tarnybos statuto 53 straipsnio 1 dalies 7 punktą už pareigūno vardo pažeminimą“, – teigiama LVAT nutartyje.

Beje, po praėjusio posėdžio J.Paulikas sakė ateisiąs, jei tik galėsiąs, išklausyti jam gyvybiškai svarbaus LVAT sprendimo. Tačiau šiandien nei jis, nei jo atstovas teisme nepasirodė.

J.Paulikas siekė žūtbūt grįžti į tarnybą, kad galėtų išeiti iš darbo savo noru ir tokiu būdu išsaugoti pensiją, kitas socialines garantijas.

Kitame teisme bus nagrinėjama su J.Pauliko išpuoliu susijusi baudžiamoji byla. Šūviai į virėją vertinami kaip pasikėsinimas nužudyti, už tai gresia iki 20 metų nelaisvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius