Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„airBaltic“ planus Irane sustabdė amerikiečiai

Latvijos aviakompanija „airBaltic“ turėjo ambicingų planų įžengti į naujas rinkas Artimuosiuose Rytuose tačiau jiems nebuvo leista išsipildyti. Slaptuose JAV diplomatinio susirašinėjimo dokumentuose užfiksuota, kad kaimyninės šalies vyriausybė pakluso amerikiečių spaudimui sustabdyti šias nepageidaujamas oro bendrovės iniciatyvas.
Oro bendrovės "airBaltic" prezidentas Bertoltas Flickas.
Oro bendrovės „airBaltic“ prezidentas Bertoltas Flickas. / BFL nuotr.

Kaip teigiama dokumente Nr.000093, parašytame ir įslaptintame Jungtinių Valstijų ambasadoje Rygoje, „airBaltic“ vadovas Bertoldas Flickas pernai ilgai ir nuobodžiai mindė įvairių institucijų slenksčius mėgindamas išrūpinti leidimus savo kompanijos lėktuvams skraidyti į Iraną, Iraką ir Saudo Arabiją.

Šiame dokumente užfiksuotas B.Flicko pareiškimas, kad aviakompanija galų gale atsisako planų atidaryti reguliarų reisą į Teheraną. Ta pačia proga verslininkas JAV diplomatams pasiskundė, kad jo bendrovė yra nesąžiningai diskriminuojama taip sukuriant paslaugų monopolį Vokietijos kompanijai „Lufthansa“, kuriai leista skraidyti į Iraną.

B.Flickas pripažįsta turėjęs atsisakyti plėtros Artimuosiuose Rytuose planų, kai to griežtai pareikalavo Latvijos premjeras. Kaimyninės šalies vyriausybė kontroliuoja 52 proc., o B.Flickas 47 proc. bendrovės „airBaltic“ akcijų.    

Šiame susitikime verslininkas taip pat paprašė amerikiečių pagalbos atidarant reisus į Irako sostinę Bagdadą ir Saudo Arabiją. Pasak B.Flicko, amerikiečiai galėtų panaudoti savo įtaką šiuose regionuose ir paskatinti tų šalių vyriausybes greičiau apsvarstyti „airBaltic“ pasiūlymus, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Dokumento originalą galite perskaityti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius