Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Assange'as sako pasirašęs knygų leidybos kontraktų už 1,1 mln. svarų

„WikiLeaks“ vadovas Julianas Assange'as interviu, kuris skelbiamas sekmadienį, sakė pasirašęs kontraktų už daugiau kaip 1 mln. svarų leisti autobiografiją.
Julianas Assange'as
Julianas Assange'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Britų laikraščiui „The Sunday Times“ J.Assange'as sakė, kad šie pinigai padės gintis nuo įtarimų išžaginimu, kuriais apkaltino dvi moterys Švedijoje.

„Nenoriu rašyti šios knygos, bet privalau, – teigė jis. – Jau išleidau 200 tūkst. svarų teisiniams dalykams, o man reikia gintis ir išlaikyti „WikiLeaks“ ant vandens.“

Australas J.Assange'as sakė, kad 800 tūkst. dolerių gaus iš savo leidėjo Amerikoje „Alfred A. Knopf“, o kontraktas su britų „Canongate“ yra vertas 325 tūkst. svarų.

Su pinigais iš kitų rinkų ir ištraukų spausdinimo periodiniuose leidiniuose bendra suma turėtų sudaryti 1,1 mln. svarų, pridūrė jis. Nenoriu rašyti šios knygos, bet privalau.

Naujausias J.Assange'o paslaptis viešinančios interneto svetainės projektas yra laipsniškas dešimčių tūkstančių JAV diplomatinių pranešimų skelbimas.

Nuo pat to laiko, kai šis projektas buvo pradėtas, J.Assange'as, kuris Didžiojoje Britanijoje yra paleistas už užstatą ir laukia sprendimo dėl Švedijos prašymo jį išduoti dėl kaltinimų išžaginus, patiria problemų dėl „WikiLeaks“ finansavimo.

Kreditinių kortelių kompanijos „Visa“ ir „MasterCard“, taip pat interneto pervedimų kompanija „PayPal“ blokavo aukas „WikiLeaks“, o J.Assange'as savo ruožtu jas pavadino JAV užsienio politikos instrumentais.

Didžiausias JAV bankas „Bank of America“ taip pat sustabdė visus pervedimus „WikiLeaks“. J.Assange'as,  iš kalėjimo ištrūkęs gruodžio 16 dieną, gyvena vieno draugo užmiesčio name Rytų Anglijoje ir turi laikytis griežtų paleidimo už užstatą sąlygų, tarp kurių yra kasdienis raportavimas policijai ir elektroninio sekimo prietaiso nešiojimas.

Švedijos prašymo išduoti J.Assange'ą visapusis svarstymas Londono teisme turi prasidėti vasario 7 dieną. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius