Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Darbo partija žada kreiptis į teisininkus dėl Wikileaks informacijos, kad jos viduje bandyta rengti perversmą

Darbo partijos (DP) taryba pirmadienį nusprendė prašyti teisės ekspertų išvadų dėl Wikileaks paviešintame JAV diplomatinio susirašinėjimo dokumente minimos informacijos, kad 2005 metų viduryje socialdemokratų partija turėjo planų nuversti „darbiečių“ lyderį Viktorą Uspaskichą.
Tinklalapio „Wikileaks“  medžiaga
Tinklalapio „Wikileaks“ medžiaga / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Partija WikiLeaks

„Darbo partijos taryba šiandien priėmė sprendimą prašyti teisės ekspertų išvadų dėl šių politiko veiksmų ir per mėnesį kreiptis į teisėsaugos institucijas bei inicijuoti įstatymų pataisas, kurios užkirstų kelią politikams, einantiems atsakingas pareigas ar dirbantiems Vyriausybėje, daryti spaudimą partijų vadovams ar jų delegatams Vyriausybėje“, – rašoma pirmadienio vakarą paskelbtame DP pranešime.

Anot Wikileaks paviešintų JAV ambasados Vilniuje dokumentų, tuometinis krašto apsaugos ministras ir įtakingas socialdemokratas Gediminas Kirkilas Amerikos ambasadoriui Stephnenui Mullui (Stivenui Malui) pranešė, jog socialdemokratai ketina organizuoti perversmą Darbo partijos viduje. Anot JAV diplomatų, G.Kirkilas vėliau pripažino, jog šie planai nepasistūmėjo, tačiau užtikrino, kad socdemai ir toliau bandys tai daryti.

„Partijos tarybos nuomone, bandymai kenkti partijai buvo susiję su pastangomis daryti įtaką Vyriausybei. Yra kelios nuomonės dėl ko tai buvo daroma, bet kol kas anksti apie tai kalbėti. Faktas akivaizdus, kad kartu su šiais bandymais buvo daromas spaudimas ir frakcijos nariams, siekiant juos patraukti į savo pusę“, – „darbiečių“ pranešime cituojamas partijos pirmininko pavaduotojas Vytautas Gapšys.

Pasak V.Gapšio, socialdemokratams būtų „logiška“ svarstyti savo partiečio elgesį ir padaryti „atitinkamas išvadas“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius