Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tai, ką „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange`as norėjo nuslėpti: baisūs, meilės kančios kupini laiškai studentei (nuotraukos)

Jis paviešino įvairių šalių vyriausybių paslaptis, tačiau pats „WikiLeaks“ bosas Julianas Assange`as norėtų, kad pasaulis nesužinotų keleto gėdingų momentų iš jo praeities.
Julianas Assange`as
Julianas Assange`as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo dailymail.co.uk, atskleisti „persekiojantys, meilūs“ elektroniniai laiškai, kuriuos jis prieš dvejus metus iki jau dabar išgarsėjusios svetainės sukūrimo siuntė studentei.

Su antrašte „Baisūs, meilės kančios kupini elektroniniai J.Assange`o laiškai“ paskalų svetainė „Gawker“ atkuria elektroninius laiškus studentei, kuriuos „WikiLeaks“ įkūrėjas jai siuntė prieš sukurdamas svetainę.

Tą dieną, kai J.Assange`as buvo paleistas už užstatą, „Gawker“ paviešino jo „paslapties“ detales. Tuo tarpu „WikiLeaks“ įkūrėjas, kuriam paskirtas namų areštas dideliuose draugo namuose Norfolke, teigė tikintis, kad egzistuoja tarptautinis sąmokslas prieš jį.

„Gatwer“ tvirtina, kas J.Assange`as, būdamas 33 metų, patraukė Elizabeth (tikrasis vardas pakeistas) dėmesį, kai devyniolikmetė pamatė jį bare šalia Australijos miesto Melnburno 2004 m. balandžio mėnesį. Ji studijavo fiziką ir matematiką universitete ir priėjo prie vyresnio amžiaus vyro ilgais baltais plaukais, nes šis atrodė „kitaip“, nei kiti jos pažįstami vyrai.

Ji „Gawker“ teigė: „ Jis tiesiog ramus ir nuobodus. Aš nemaniau, kad jis buvo seksualus. 19 metų merginai jis atrodė keistai gundantis“.

Aš nemaniau, kad jis buvo seksualus. 19 metų merginai jis atrodė keistai gundantis. Teigė Elizabeth.

J.Assange`as ją palydėjo į netoliese esantį miestelį, kuriame mergina gyveno su savo tėvais, ir netikėtai ją pabučiavo.

Elizabeth teigimu, jis nebandė daryti nieko keista. Jie apsikeitė elektroninio pašto adresais ir netrukus mergina gavo žinutę, kuriame buvo kvietimas į pasimatymą. Elizabeth nepamena, ką konkrečiai ji atrašė, bet leido suprasti, jog jai tai nerūpi. 

Kitą dieną jis paskambino į merginos tėvų namus, nepaisant to, kad ji telefono numerio nebuvo davusi. Elizabeth buvo sukrėsta ir pikta dėl to, kad Julianas neatskleidė jai, iš kur gavo telefono numerį.

Mergina „Gawker“ teigė, kad su J.Assange`u ji buvo „šalta“, o šis elektroniniame laiške kritikavo ją už tai, jog ji elgiasi nemandagiai. Vis dėlto tai J.Assange`o nesulaikė. Praėjus kelioms dienoms, jis vėl paskambino merginai. Šį kartą mergina apsimetė, kad kalba ne ji, bet Julianas tai suprato kaip flirtą.

Po dar keleto laiškų, į kuriuos jis nesulaukė atsako, J.Assange`as bandė priversti merginą paskambinti jam, panaudodamas galvosūkį. Iš automobilio markės ir numerio jis sukūrė galvosūkį, kurį išsprendusi ji sužinotų jo telefono numerį. Elizabeth parašė jam laišką, kad negali jam paskambinti, nes galvosūkio sprendimas jai neatskleidė jo telefono numerio. Todėl J.Assange`as nusprendė pats jai tądien vėliau paskambinti ir laiške paklausė, kada jai būtų patogu sulaukti jo skambučio.

Elizabeth pagaliau jam pasakė, kad liautųsi skambinęs į jos tėvų namus. Tuomet „WikiLeaks“ įkūrėjas bandė duoti jai kitą būdą susisiekti su juo – per dabar jau nebeegzistuojantį asmeninį jo tinklalapį. Galiausiai J.Assange`as pasidavė, tačiau nusiuntė jai susierzinimo kupiną laišką.

Šiandien mergina teigia niekada nejautusi, jog J.Assange`o elgesys būtų kėlęs jai pavojų. „Aš nemanau, kad jis blogas žmogus. Jis tiesiog juokingas bukagalvis“, – teigė Elizabeth.

Po to, kai jis buvo paleistas už užstatą, J.Assange`as tvirtino kovosiantis tam, kad įrodytų savo nekaltumą.

„WikiLeaks“ įkūrėjas teigė besibaiminantis, jog JAV padės bylą, kad suimtų jį per artimiausias 24 valandas. Pagal jo paleidimo sąlygas, dabar jis praleis Kalėdas „namų arešte“ dvare Norfolke.

J.Assange‘as buvo paleistas už užstatą, kai vyresnis teisėjas atmetė pasiūlymą sulaikyti jį, laukiant sprendimo ir veiksmų, kad išduotų jį Švedijai pagal tariamus seksualinio užpuolimo kaltinimus, kuriuos jis neigia.

Vėliau jis papasakojo reporteriams apie savo susirūpinimą dėl sąmokslo prieš jį. „Mes sužinojome iš vieno mano advokatų JAV, tačiau tai dar reikia patvirtinti. Bet yra labai rimtų įtarimų, kad JAV gali pateikti kaltinimus dėl šnipinėjimo.“

„Vienas iš rūpesčių yra tai, kad nuo to laiko, kai aš esu Jungtinėje Karalystėje, ekstradicija į Švediją vyksta labai keistai ir neįprastai. Panašu, kad norima mane perduoti ten, iš kur lengviau išduoti mane Jungtinėms Valstijoms.“

„Aš noriu padėkoti visiems žmonėms visame pasaulyje, kurie manimi tiki. Aš tikiuosi tęsti savo darbą ir įrodyti savo nekaltumą.“

Pagal jo paleidimo sąlygas, J. Assange‘as turi dėvėti elektroninę apyrankę, grįžti privalo iki 22 valandos ir kasdien registruotis policijoje.

Pinigų užstatui paaukojo ir atvyko išreikšti savo palaikymą daug įžymybių, tarp jų – Jemima Khan ir Bianca Jagger.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius