Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„WikiLeaks“ darbuotojas sunaikino tūkstančius svarbių dokumentų

Buvęs Juliano Assange'o bendražygis ir „WikiLeaks“ Viešųjų ryšių atstovas Danielis Domscheit-Bergas prisipažino „suplėšęs į skutus“ pusketvirto tūkstančio puslapių slaptų dokumentų, nes nebuvo įsitikinęs dėl juos pateikusių asmenų saugumo.
Julianas Assange'as
Julianas Assange'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Interviu Vokietijos žurnalui „Der Spiegel“ D.Domscheit-Bergas tvirtina sunaikinęs kompanijos turėtus dokumentus dar pernai vasarą, nes turėjęs įtarimų, kad J.Assange‘as nesugebės apsaugoti jų šaltinių anonimiškumo.

Dienraščio „Financial Times“ duomenimis, sunaikintieji dokumentai veikiausiai buvo pasaulyje taip seniai laukti slapti finansiniai „Bank Of America“ failai, taip pat – asmenų, kuriems Jungtinėse Valstijose draudžiama skraidyti lėktuvais, sąrašas. Įtariama, kad šiame sąraše taip pat buvo įtariamų teroristų vardai.

Atsakydamas į šią buvusio bendražygio išpažintį „WikilLeaks“ įkūrėjas pareiškė, kad D.Domscheit-Bergas galimai pats buvo susijęs su slaptosiomis tarnybomis. J.Assange‘as nepaneigė, kad dokumentai buvo sunaikinti.

J.Assange‘o ir D.Domscheit-Bergo keliai išsiskyrė pernai rugpjūtį, vėliau pastarasis parašė knygą „Inside WikiLeaks“, kurioje itin nepalankiai apibūdino J.Assange‘ą. Prieš kurį laiką jis pareiškė įkuriantis naują svetainę „OpenLeaks“, kuri konkuruos su „WikiLeaks“.

Keista tik viena: kodėl interviu „Spiegel“ D.Domscheit-Bergas tvirtina „suplėšęs“ dokumentus. Negi šią svarbių failų dalį „WikiLeaks“ turėjo tik kaip popierinę versiją ir nebuvo spėjusi nuskenuoti?

Šiaip ar taip – tai dar vienas skaudus smūgis pasaulio galingųjų nemalonę patyrusiam ir smarkiai nukentėjusiam interneto portalui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius