„WikiLeaks“ įkūrėjas Assange'as smerkia „Visa“, „MasterCard“ ir „PayPal“ dėl atsisakymo pervesti jo organizacijai paaukotas lėšas

Tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as antradienį pasmerkė kredito kortelių milžines „Visa“ ir „MasterCard“, taip pat internetinių atsiskaitymų bendrovę „PayPal“ dėl atsisakymo pervesti jo organizacijai aukojamas lėšas, pranešė Australijos televizija.
Julianas Assange'as
Julianas Assange'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Dabar žinome, kad „Visa“, „MasterCard“ ir „PayPal“ yra JAV užsienio politikos įrankiai. Anksčiau to nežinojome“, – viešumo aktyvistas, kuris šiuo metu yra suimtas Didžiojoje Britanijoje, pabrėžė pranešime.

Savo pranešimą jis padiktavo motinai Christine Assange, o ši jį perdavė televizijai „Channel 7“.

„Raginu pasaulį apsaugoti mano darbą ir žmones nuo šių neteisėtų ir amoralių veiksmų“, – pridūrė Australijoje gimęs 39 metų J.Assange'as.

Jis taip pat pareiškė esantis labiau nei bet kada anksčiau pasiryžęs paviešinti savo tinklalapyje tūkstančius dokumentų su opia informacija. „WikiLeaks“ jau sudrebino pasaulį, paskelbęs šimtus konfidencialių JAV diplomatinių pranešimų.

„Mano įsitikinimai neblėstantys. Lieku ištikimas idealams, kuriuos skelbiau, – sakoma J.Assange'o trumpame pranešime. – Dėl šių aplinkybių jie nesusvyruos. Bet kokiu atveju, šis procesas tik dar labiau sustiprino mano nusistatymą, jog jie (idealai) yra tikri ir teisingi.“

J.Assange'o motina atvyko į Londoną pas savo sūnų, kuris įtariamais seksualiniais nusikaltimais, esą įvykdytais Švedijoje.

Kaip praneša „Channel 7“, Christine Assange kol kas negalėjo asmeniškai pasimatyti Julianu, tačiau apie dešimt minučių kalbėjosi su juo telefonu. J.Assange'as sakė motinai, jog yra laikomas vienutėje.

Jiedu kalbėjosi pirmąkart nuo gruodžio 7 dienos, kai buvęs programišius pasidavė britų policijai, suėmusiai jį pagal Švedijos išduotą Europos arešto orderį. Stokholmas siekia apklausti J.Assange'ą dėl įtariamo išžaginimo.

Ch.Assange sakė, kad jos Julianą, kuris vėl stos prieš teismą vėliau antradienį, nudžiugino iš jį palaikančių žmonių gautos žinutės.

„Kaip motina prašau pasaulio apginti mano drąsų sūnų“, – jis sakė „Channel 7“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius