Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as paskelbtas „metų neaustralu“

Vienas žurnalas vyrams pirmadienį paskelbė tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėją Julianą Assange'ą „metų neaustralu“ dėl tūkstančių nutekintų JAV diplomatinių dokumentų paviešinimo.
Julianas Assange'as
Julianas Assange'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šį abejotino prestižo titulą savaitraštis „Zoo Weekly“ Australijoje gimusiam J.Assange'ui skyrė už pažadą paviešinti apie 250 tūkst. konfidencialių dokumentų. „WikiLeaks“ lyderis šiuo atžvilgiu pranoko Dievą, Danijos princesę Mary ir Australijos premjerę Julią Gillard.

„Vaizduokite jį taip, kaip norite, tačiau „WikiLeaks“ įkūrėjas sulaužė garsiąją taisyklę „Kas surašyta rašte, turi likti rašte“, – rašo žurnalas. – Nesitikėk, kad artimiausiu laiku būti pakviestas į kokį bernvakarį, Julianai.“

39 metų J.Assange'as šiuo metu yra paleistas už užstatą Didžiojoje Britanijoje ir laukia, kada bus nuspręsta, ar išduoti jį Švedijai, kuri siekia apklausti dėl įtariamų seksualiniais nusikaltimais.

Buvęs programišius paviešino daugybę įslaptintų dokumentų apie karus Irake ir Afganistane, taip pat pluoštus konfidencialių depešų, kuriuos JAV diplomatai siuntė iš viso pasaulio.

J.Assange'as tvirtina, kad jam Švedijos mesti kaltinimai yra politiškai motyvuoti.

Ne itin pagarbiame straipsnyje Dievas buvo pripažintas antruoju mažiausiai Australijai nusipelniusiu veikėju, „užtvindžiusiu du trečdalius Kvinslando“. Tuo tarpu Danijos karališkosios šeimos narė, anksčiau dirbusi vienoje Australijos reklamos agentūroje, liko trečia dėl naujai įgyto daniško akcento.

J.Gillard ir jos pirmtakas Kevinas Ruddas taip pat pakliuvo į nepopuliariausiųjų penketuką dėl valdančiojoje Leiboristų partijoje įvykusio perversmo, kai jos buvusio pirmininko K.Ruddo pavaduotoja išstūmė iš posto savo viršininką.

„Už dūrį draugui į nugarą labiau neaustrališkas gali būti tik dūris draugui į nugarą dėl paaukštinimo“, – „Zoo Weekly“ rašo apie J.Gillard.

Račiau K.Ruddas buvo išvadintas didžiuliu lepšiu už tai, kad pravirko per savo atsisveikinimo kalbą. Savaitraštis pabrėžė, kad taip elgtis „velniškai neaustrališka, juolab stebint žmonelei“.

Į „Zoo Weekly“ sąrašą pateko politikų, televizijos realybės šou žvaigždžių ir sportininkų, tarp jų buvęs kriketo žaidėjas Shane'as Warne'as, užsitraukęs nemalonę dėl to, kad nepadėjo išgelbėti Australijos rinktinės per pernykštį „Ashes“ kriketo čempionatą, kai užmezgė romaną su brite kino aktore Liz Hurley.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius