Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„WikiLeaks“: Lietuviai grasinimais remontuoti geležinkelį į Kaliningradą tikėjosi paveikti rusus dėl naftos tiekimo „Družba“

Lietuvos pareigūnai tikėjosi, kad naftos tiekimą naftotiekiu „Družba“ nutraukusi Rusija pakeis šį sprendimą, baimindamasi, jog Lietuva neapribotų karinio tranzito į Kaliningradą, rodo nutekintas 2006 metų JAV diplomatinis dokumentas.
Naftotiekis
Naftotiekis / AFP / Scanpix nuotr.

Tuomet Rusijoje dirbęs diplomatas Gintautas Šiulys „užsiminė, kad rusai gali galiausiai nusileisti, baimindamiesi, kad lietuviai gali uždaryti geležinkelio liniją į Kaliningradą (tariamam remontui)“, rašoma JAV ambasados Maskvoje parengtoje ataskaitoje.

„Vos tik Lietuvos pareigūnai padarė užuominų apie geležinkelio liniją, Šiulys pastebėjo pokyčius Rusijos elgesyje, pridurdamas – iš mūsų patirties su rusais, visada sekasi geriau, kai deramės iš jėgos pozicijos“, – teigiama 2006 metų rugpjūčio dokumente.

Rusija 2006 metų viduryje nutraukė naftos tiekimą naftotiekiu „Družba“ į naftos perdirbimo gamyklą Mažeikiuose. Nors oficialus pretekstas buvo remontas, apžvalgininkai tai laiko kerštu už tai, jog bendrovė parduota Lenkijos, o ne Rusijos įmonei. 
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius