Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„WikiLeaks“ seX failai: kas Švedijoje nutiko Julianui Assange'ui

Naudodamasis keliais informacijos šaltiniais, taip pat į žiniasklaidą patekusiais apklausų duomenimis, „The Daily Mail“ bandė atkurti rugpjūčio įvykių Švedijoje seką. Po šių įvykių „WikiLeaks“ įkūrėjas buvo apkaltintas seksualiniais nusikaltimais.
Julianas Assange'as
Julianas Assange'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Laikraščio korespondento teigimu, Švedijos mieste Enkopinge „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as „padarė katastrofišką klaidą“. Dvi moterys apkaltino jį išžaginimu ir seksualiniu priekabiavimu neva išsigandusios lytiškai plintančių ligų. Tokiu būdu ėmė sklisti kalbos apie „kovotoją už tiesą, kuris tapo JAV žiniasklaidos juodinimo kampanijos auka“.

Rugpjūčio 11 d. (trečiadienį) J.Assange'as atvyko į Stokholmą ir dalyvavo seminare „Karas ir žiniasklaidos vaidmuo jame“. Jis apsistojo su „kažkokia žavia blondine“, aršia feministe ir (renginį organizavusio) judėjimo „Brotherhood Movement“ aktyviste Sara (vardas pakeistas).

Sara kolegėms buvo žadėjusi išvykti iš miesto ir nedalyvauti seminare, tačiau netikėtai grįžo diena anksčiau. Ji su J.Assange'u pavakarieniavo restorane, paskui bute mylėjosi. Kaip paaiškėjo vėliau, seksą „sugadino“ plyšęs prezervatyvas. Tačiau kitą dieną porelė ir toliau gražiai bendravo. Sara netgi surengė vakarėlį svečio garbei.

Kita Assange'o moteris – Jessica

J.Assange'ui skaitant pranešimą seminare pirmose eilėse sėdėjo „graži dvidešimtmetė, na, gal kiek vyresnė“.  „The Daily Mail“ ją vadina Jessica. Moteris policijai vėliau pasakojo, kad J.Assange'u susidomėjo likus dviem savaitėms iki seminaro, pirmą kartą jį pamatė per TV.

Po pranešimo Jessica ir Julianas išvyko pietauti. Su jais pietavo dar keli vyriškiai. Tiesa, seminaro metu Jessica susipažino ir su Sara.

Restorane J.Assange'as Jessicą apkabino per pečius. Jis akivaizdžiai flirtavo. Po pietų porelė nuėjo į kiną. Pirmadienį Jessica paskambino J.Assange'ui ir pasiūlė susitikti Stokholme., sutarė kartu važiuoti pas ją į namus Enkopinge.  Tačiau kitą dieną porelė ir toliau gražiai bendravo. Sara netgi surengė vakarėlį svečio garbei.

J.Assange'as neturėjo grynųjų, o naudotis kreditine kortele nenorėjo, nes „bijojo būti susektas“. Todėl Sara pati jam nupirko bilietą. Jos bute pora ėmė lytiškai santykiauti. Ryte pasimylėjo vėl. Jessicos teigimu, J.Assange'as nesinaudojo apsaugos priemonėmis, nors ji to ir prašė.

Po intymių santykių pora „draugiškai papusryčiavo“, paskui vyras grįžo į Stokholmą.

„Sunku paaiškinti, kas vyko toliau. Labiausiai tikėtina tokia įvykių seka: kažkuri „vienos nakties“ sekso dalyvių staiga ėmė gailėtis to, kas įvyko“, – rašo „The Daily Mail“. Ko gero, Jessica pradėjo nerimauti dėl venerinių ligų ir nėštumo ir tuomet paskambino Sarai.

Moterų pokalbis telefonu

Žinoma, moterys pasikeitė intymia „vienos nakties“ informacija. Sara labai įtūžo, ko gero, ji ėmė pavydėti Jessicai. Per pažįstamą ji neva paprašė J.Assange'o išvažiuoti iš buto (pažįstamas teigia, kad tai įvyko tik po trijų dienų). J.Assange'as atsisakė tai daryti. Tuomet (penktadienį) moterys kreipėsi į policiją. Apklausai vadovavusi pareigūnė nusprendė, kad abi moteris galima laikyti aukomis: Jessicą neva išprievartavo, o prie Saros buvo kabinėjamasi. Jau tą patį vakarą policija bandė J.Assange'ą areštuoti, tačiau jo nerado.

Sekmadienį naujienos pateko į žiniasklaidą, byla įgavo rezonansą. Tačiau bylą ėmusi tirti pagrindinė kaltintoja nusprendė, kad nebuvo jokio nusikaltimo, jokio išžaginimo, viso labo tik „smulkūs pažeidimai“.

Sara pareiškė, kad abiem atvejais „sekso pradžia buvo geranoriška, o į pabaigą jau peraugo į prievartą“. Ji taip pat paneigė versiją, kad čia prikišo nagus Pentagonas, ir apkaltino J.Assange'ą „iškreiptu požiūriu į moteris“. Rugsėjį skandalas įsiliepsnojo iš naujo, kilo J.Assange'o ekstradikcijos į JAV grėsmė.

„J.Assange'as, akivaizdu, atsakingas už sukeltus politinius virpesius, nutekintą informaciją. Tačiau ar jį galima kaltinti seksualianiais nusikaltimais, kol kas sunku pasakyti. Kuo daugiau detalių paaiškėja, tuo labiau apima nuojauta, kad kaltinimai nepanašūs į tiesą“, – rašo laikraščio apžvalgininkas. Tačiau, pasak „The Daily Mail“, akivaizdu, kad J.Assange'o seksualinis apetitas yra labai didelis ir jis to nesigėdija.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius