Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„WikiLeaks“ vadovas Julianas Assange'as būgštauja, kad JAV kalėjime jo lauktų mirtis

Tinklalapio „Wikileaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as interviu, kuris buvo paskelbtas ketvirtadienį, sakė, jog „esama didelės tikimybės“, kad jis bus nužudytas Amerikos kalėjime, jei Didžioji Britanija išduos jį JAV pagal kaltinimą šnipinėjimu.
Julianas Assange'as
Julianas Assange'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiuo metu 39 metų australas Britanijoje yra paleistas už užstatą ir siekia, kad nebūtų išduotas Švedijai, kur jis įtariamas seksualiniais nusikaltimais. Tačiau manoma, kad Vašingtonas ieško būdų, kaip pareikšti jam kaltinimus dėl tūkstančių konfidencialių JAV diplomatinio susirašinėjimo dokumentų paviešinimo.

J.Assange'as interviu britų dienraščiui „The Guardian“ sakė, jog Didžiajai Britanijai „politiškai neįmanoma“ išsiųsti jį į kitą Atlanto pusę, ir pridūrė, kad premjero Davido Camerono vyriausybė norėtų parodyti, kad Vašingtonas jos „nekooptavo“.

„Teisiškai Jungtinė Karalystė turi teisę nevykdyti ekstradicijos už politinius nusikaltimus. Šnipinėjimas yra klasikinis politinių nusikaltimų atvejis. Jungtinės Karalystės vyriausybė turi teisę savo nuožiūra spręsti, ar taikyti šią išimtį“, – sakė „WikiLeaks“ vadovas.

Pasak jo, amerikiečių pareigūnai mėgina sudaryti teisinį sandėrį su Bradley Manningu, kariškiu, kuris įtariamas nutekinęs „Wikileaks“ konfidencialią informaciją.

J.Assange'as pridūrė, kad jei Jungtinėms Valstijoms pavyks pasiekti, kad Didžioji Britanija ar Švedija jį išduotų, esama „didelės tikimybės“, kad Amerikos kalėjime jis būtų nužudytas „Jacko Ruby stiliumi“.

Naktinio klubo savininkas J.Ruby Dalaso miesto Teksase policijos nuovadoje nušovė Lee Harvey Oswaldą, kuris buvo areštuotas už JAV prezidento Johno F.Kennedy nužudymą 1963–aisiais.

J.Ruby tariami ryšiai su organizuotu nusikalstamumu pakurstė sąmokslo teorijas, esą jis dalyvavo didžiuliame sąmoksle, susijusiame su J.F.Kennedy nužudymu. 
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius