Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno miestas mini Žalgirio mūšio 600-ąsias metines (nuotraukos)

Ketvirtadienį Kaune vyksta Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms skirti renginiai.
Kaune minimos Žalgirio mūšio metinės
Kaune minimos Žalgirio mūšio metinės / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Šventės metu Kauno meras Andrius Kupčinskas prie Vytauto Didžiojo paminklo įleido plieno kapsulę su žemėmis, kurios buvo parsivežtos šiais metais iš Žalgirio mūšio vietos, kur buvo pralieta ir lietuvių kraujo.

Miesto vadovas taip pat kartu su Pasaulio lietuvių kultūros, mokslo ir švietimo centro direktoriumi Valdu Kubiliumi atidengė informacinę lentą, skirtą turistams. Lentoje pateikiama informacija apie Vytautą Didįjį, Žalgirio mūšį lietuvių ir anglų kalbomis.

Šventės dalyviai linkėjo, kad Vytauto Didžiojo paminklas stovėtų tūkstantį metų, kad ateities kartos žinotų, kiek daug Lietuvai ir Kaunui davė visų lietuvių mylimas kunigaikštis Vytautas.

Po pietų miesto meras įteikė padėkas Žalgirio mūšio 600-ųjų metinių proga. Liepos 6 dieną prie Kauno pilies buvo atidengtas paminklinis akmuo, karvedžio, Kauno seniūno Jono Sungailos atminimui, kuris vedė Kauno pulkus į mūšį.

Už pagalbą įrengiant šį paminklinį akmenį padėkos įteiktos įvairioms bendrovėms, skulptoriui Erikui Dauguliui, architektui Vladui Mačiui, bronzos liejikui Žilvinui Pabrinkiui.

Padėka taip pat buvo įteikta Pasaulio lietuvių kultūros, mokslo ir švietimo centro direktoriui V.Kubiliui už pagalbą, įrengiant informacinę lentą prie Vytauto Didžiojo paminklo.

Vakare visus kauniečius kompozitorius G.Kuprevičius kviečia į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, kur įvyks kūrinio „Jėga ir ašaros“, skirto Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms, premjera.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius