Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 11 04

Baltijos šalių tvarumo forumas ir „Baltic Sustainability Awards“ apdovanojimai – jau lapkričio 30-ąją Rygoje

Lapkričio 30 d. Rygoje vyks Baltijos šalių tvarumo forumas ir apdovanojimai „Baltic Sustainability Awards“, kuriuose rinksis tvarumo ekspertai iš visų trijų Baltijos šalių. Renginys vainikuos tvarumo inovacijų konkursą, kuriame rungiasi įmonės, startuoliai, kitos organizacijos bei fiziniai asmenys iš viso regiono. Šiemet paraiškas dalyvauti konkurse pateikė daugiau nei 240 kandidatų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.
Baltic Sustainability Awards
Baltic Sustainability Awards / Baltic Sustainability Awards nuotr.

Antrą kartą vykstantis „Baltic Sustainability Awards“ apdovanojimų renginys tampa vieta, kur susitinka ir apie tvarumą, inovacijas bei jų pritaikymą praktikoje diskutuoja tarptautiniai ir vietiniai verslo, startuolių ir viešojo sektoriaus ekspertai. „Baltic Sustainability Awards“ organizuoja inovacijų valdymo įmonė „Helve“ kartu su apdovanojimų steigėja „Rimi Baltic“. Apdovanojimų ir forumo diskusijų tikslas – sukurti platformą, keistis žiniomis, skatinti pokyčius ir švęsti Baltijos šalių tvarumo inovacijas. Didžiausias Baltijos šalyse tvarumo ir inovacijų bendruomenės susitikimas vyks lapkričio 30 d., trečiadienį, Rygoje, „Splendid Palace“ teatre.

Konferencijos pagrindiniai pranešimai ir diskusijos aktualiomis tvarumo inovacijų temomis suskirstyti į tris turinio blokus. Daugelis įmonių galvoja, kaip kurti ilgalaikę vertę ir tuo pačiu atsižvelgti į tvarumo reikalavimus. Taigi, pirmasis turinio blokas, pavadinimu „Įmonės tvarumas kaip strategija“, apims diskusijas apie tai, kaip tvarumą paversti kertine verslo strategijos dalimi ir įvertinti jo poveikį. Šiame bloke taip pat bus apžvelgta, kokios yra pagrindinės tvarumo vadovo pareigos.

Baltic Sustainability Awards nuotr./Baltic Sustainability Awards
Baltic Sustainability Awards nuotr./Baltic Sustainability Awards

Tinkama reguliavimo sistema gali tapti esminiu tvarios verslo praktikos varikliu, paskatinti daugiau įmonių imtis veiksmų ir dėti daugiau pastangų skaidriai komunikacijai. Siekiant aptarti pagrindinius iššūkius ir politikos formuotojų vaidmenį įgyvendinant žaliąją transformaciją, išskirtas antrasis turinio blokas – „Tvarumas viešajame sektoriuje“. Bus kviečiama Baltijos šalių politikos formuotojus drauge su pramonės ekspertais aptarti jų poziciją tvarumo klausimais. Šiame turinio bloke taip pat didelis dėmesys bus skiriama tam, kaip miestai gali tapti tvaresni.

Technologijos ir jų plėtra atveria naujas galimybes ir siūlo naujų sprendimų kylantiems tvarumo iššūkiams. Trečiasis forumo turinio blokas didžiausią dėmesį skirs klimato technologijoms, kapitalo prieinamumui ir įmonių inovacijų gerajai praktikai.

„Spartus ekonomikos augimas šiame amžiuje lėmė milžinišką gamtos išteklių vartojimą. Technologijų pažanga ir plėtra tam tikra prasme yra šio proveržio priežastis. Vis dėlto mūsų bendra atsakomybė yra užtikrinti, kad technologijos prisidėtų prie tvaraus vystymosi tikslų, o ne trukdytų jų siekti. Skaitmenizacija nėra didelis vienkartinis projektas, o sisteminga mažų, apgalvotų žingsnių serija kasdieniame gyvenime“, – sako „Dokobit“, vienos iš įmonių, kurios forume dalinsis savo patirtimi, rinkodaros ir komunikacijos vadovė Māra Sproģe.

Forume pranešimus skaitys Baltijos ir Europos lygmens tvarumo ekspertai. Pirmieji pranešėjai – nuo ​​verslo ir startuolių atstovų iki investuotojų ir politikos formuotojų – jau pristatyti. Tarp jų: URBN Tvarumo ir socialinio poveikio direktorė Julie Verdugo, „Rimi Baltic“ grupės tvarumo vadovė Zanda Šadre, „Katalista Ventures“ generalinė direktorė Greta Monstavičė, „Cleantech Estonia“ generalinė direktorė Erki Ani ir kiti. Forumo ir apdovanojimų darbotvarkė bei pranešėjų sąrašas skelbiamas ir bilietus į renginį galima įsigyti čia.

Vienos dienos konferencijos programą papildys „Baltic Sustainability Awards“ finalininkų prisistatymai. Iš viso 30 finalininkų pristatys savo tvarių inovacijų iniciatyvas ir varžytis dėl laimėjimų 8 kategorijose. Apdovanojimų finalininkus ir laimėtojus išrinks tarptautinė komisija, sudaryta iš lyderiaujančių pramonės ekspertų, o nugalėtojai kategorijoje „Pokyčių ambasadoriai“ renkami viešu balsavimu kiekvienoje Baltijos šalyje.

Baltijos šalių tvarumo apdovanojimus „Baltic Sustainability Awards“ rengia inovacijų vadybos kompanija „Helve“ kartu su partnere ir apdovanojimų steigėja „Rimi Baltic“. Iniciatyvą remia metodologijos partneris – verslo konsultacijų bendrovė „EY Baltic“, partneriai – „Dokobit“ ir „Baltic Block“, informacinis partneris – „Clear Channel“. Daugiau informacijos apie „Baltic Sustainability Awards“ čia.


Helve“ yra inovacijų valdymo kompanija, jungianti verslą su novatoriais ir per bendradarbiavimą siekianti užtikrinti sėkmę. „Halve“ siūlo partneriams pritaikytus sprendimus, kurie iššūkius paverčia iniciatyvomis, skatinančiomis transformacinius pokyčius. Nuo individualių startuolių paieškos akceleratorių programose, pagal individualius poreikius sukurtų vidinių įmonių iki kruopščiai atrinktų mentorių bazės, partneryste grindžiamų sprendimų, koncepcijų ir idėjų paieškos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius