Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 20

Daugiabučių kiemuose vis dar stūkso eglučių krūvos

Šventiniu laikotarpiu sunku rasti namus, kurių nepuoštų mažesnės ar didesnės, žaisliukais bei lemputėmis nukarstytos eglutės. Parsitempti į namus žaliaskares skuba visi, o kur eglutės keliauja numetusios spyglius ir praradusios grožį?
Nebereikalingos išmestos eglutės Pašilaičių mikrorajone
Kalėdų eglutės kiemuose / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nors gyventojai kasmet darosi vis sąmoningesni, tačiau tokių, kurie patingi išmesti žaliaskares į joms skirtas vietas, dar nemažai. Vos pasibaigus šventėms prie daugiabučių namų kyla eglučių krūvos.

Ne vienerius metus aplinkosaugininkai ragina gyventojus nupuoštas kalėdines egles išmesti atsakingai – ne kur tik papuola prie namo ar daugiabučio, ne į komunalinių atliekų konteinerį. Žaliaskares galima vežti į žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles (jų adresai nurodyti čia), mesti į specialius eglutėms skirtus konteinerius prie prekybos centrų arba pasinaudoti nupuoštų eglučių surinkimo akcijomis. Surinktos eglutės yra perdirbams ir virsta ekologišku kuru, skirtu gyventojų būstams šildyti, arba kompostu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius