-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 10 01

Gydanti miško galia: didina fizinį bei psichologinį atsparumą

Šį rudenį, kai visa tebėra sustingę netikrumo būsenoje, virtualioje erdvėje ir Anykščių krašto miškuose vyksta Miško festivalio renginių ciklas, ieškantis, kaip gyventi toliau ir sugyventi su gamta neatpažįstamai pasikeitusiame pasaulyje.
Vyras
Vyras / Clint McKoy nuotr./ Unsplash nuotr.

Festivalio tema „Gilusis prisitaikymas“ – kviečia apmąstyti savo padėtį, veiklą, kultūros normas ir vertybes gilėjančios civilizacinės ir ekologinės krizės akivaizdoje. Ką turime išsaugoti, ko atsisakyti, ką atkurti, ir su kuo susitaikyti, kad išliktume ?

Miško festivalis pats taikosi prie nuolat kintančių sąlygų eksperimentuodamas su savo formatu, perkeldamas dalį veiklų į internetinę erdvę, ir kviesdamas žmones dalyvauti festivalyje kuriant video siužetus, siunčiant nuotraukas, piešinius, dalijantis apmąstymais bei inicijuojant diskusijas socialiniuose tinkluose.

Jau spalio 3 d. 10 val. Miško festivalio feisbuko paskyroje bus galima gyvai stebėti kandidatų į LR Seimą aplinkosauginius debatus, ir užduoti klausimus politikams. O visą likusį spalio mėnesį festivalio internetinėje svetainėje bei socialiniuose tinkluose bus talpinami straipsniai, trumpi filmai, paskaitos, ir pokalbiai su festivalio svečiais filosofu Mantu Davidavičiumi, miesto antropologe Jekaterina Lavrinec, miško terapijos specialiste Mila Monk bei kitais.

Miškas turi gydančią galią ir didina mūsų fizinį bei psichinį atsparumą.

Miškas turi gydančią galią ir didina mūsų fizinį bei psichinį atsparumą, todėl festivalis kvies žmones išeiti į mišką nusiraminti ir atgauti jėgas. Sąmoningo buvimo miške bus galima pasimokyti miško maudynių užsiėmime, kuris vyks Anykščių šilelyje spalio 10 d., pristatant buvusio Miško festivalio svečio Dr. Qing Li knygą „Miško maudynės. Shinrin-Yoku“, bei meno terapijos užsiėmime spalio 4-ąją. O spalio 17 d. Aplinkosaugos koalicijos vadovė Lina Paškevičiūtė ves festivalio svečius į žygį po Šimonių girią susipažinti su vertingomis gamtos buveinėmis ir gyvūnų pėdsakais.

Spalio 18 d. girios apsuptyje stovinčioje medinėje Inkūnų bažnyčioje vyks klasikinės muzikos koncertas, kuriame gros pianistas Darius Mažintas, smuikininkė Barbora Domarkaitė ir dainuos solistė Viktorija Miškūnaitė. Festivalio renginių ciklą, artėjant Vėlinėms, spalio 24-ąją, uždarys sename miško kluone vyksiantis apmąstymams skirtas vakaras, kurio metu dalyviai žiūrės filmą „Žalieji muškietininkai“ apie įkvepiantį, bet tragiškai pasibaigusį gamtosaugininko Sauliaus Griciaus gyvenimą, dalyvaus mitologės Daivos Vaitkevičienės paskaitoje apie baltiškąjį pasaulėvaizdį ir panirs į miško atmosferą, persmelktą menininko Audriaus Šimkūno performanso garsų.

Dėl COVID-19 situacijos ir su ja susijusių apribojimų, norintieji atvykti į Miško festivalio renginius prašomi iš anksto užsiregistruoti. Daugiau informacijos apie festivalio renginius ir lokacijas galite rasti renginio puslapyje ir festivalio feisbuko paskyroje.

Miško festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius