Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 30

Kiekviena višta pasakys – nesirink kiaušinių nr.3: paverskite savo Velykų stalą tvaresniu

Ne paslaptis, jog velykiniu laikotarpiu kiaušinių vartojimas gerokai šokteli ir galbūt ne visi besiruošiantys marginti margučius susimąsto, kokią didelę įtaką jų pasirinkimai turi gyvūnų gerovei. Gyvūnų apsaugos organizacija „Tušti narvai“ bei vištos-influencerės Čypkė bei Nijolina pasakoja apie tai, kaip atšvęsti pavasarinę šventę neprisidedant prie gyvūnų kančios.
„Tušti narvai“ vištos-influencerės Čypkė bei Nijolina
„Tušti narvai“ vištos-influencerės Čypkė bei Nijolina / „Tušti narvai“ nuotr.

„Tuščių narvų“ paskyras socialiniuose tinkluose užgrobusios vištos Čypkė ir Nijolina dvi savaites iki Velykų pasakoja savo gyvenimo istorijas, kaip joms pavyko išsigelbėti iš pramoninių narvų, apie gyvenimo sąlygas juose bei tai, kokią svarbą turi kiekvieno žmogaus nedideli asmeniniai pasirinkimai ruošiantis velykiniam stalui.

Viena iš herojų, Nijolina, didelė gyvenimo dalį praleido gyvendama narve, pramoniniame paukštyne. Ji niekada nebuvo mačiusi saulės šviesos, neturėjo galimybės vaikščioti lauke ar net vietos išskleisti sparnams. Į pagalbą pasikvietusi draugę Čypkę, Nijolina siekia užtikrinti, kad daugiau nei vienai vištai netektų patirti to, ką patyrė ji.

❗️ ❗️ ❗️ KONKURSAS ⬇️ ❗️ ❗️ ❗️ Šiandien radom įdomią knygą apie gyvūnus ????. Pasirodo, žmonės rašo apie gyvūnų gerovę –...

Posted by Tušti narvai on Friday, 26 March 2021

Kaip atpažinti žiauriomis sąlygomis išgaunamus kiaušinius?

Kiaušiniai yra žymimi skaičiais nuo 0 iki 3. Skaičius galite rasti ant kiekvieno kiaušinio pakuotės viduje, o kartais ir ant pačios pakuotės.

0 numerio kiaušiniai reiškia, jog vištos yra laikomos ekologiškomis sąlygomis, jos turi daug erdvės vaikštinėti lauke, yra šeriamos sveiku pašaru.

Pirmo numerio žymėjimas nurodo, kad vištos yra laikomos laisvai – erdvės tenka vis dar nemažai, vištoms išlieka galimybė išeiti ir į lauką.

Antru numeriu pažymėti kiaušiniai reiškia, jog vištos laikomos ant kraiko: jos negali išeiti į lauką, bet vis dar turi vietos išskleisti sparnus, vaikštinėti.

Svarbiausia būtų įsiminti, jog trečiu numeriu žymimi kiaušiniai išgaunami laikant vištas narvuose, kuriuose vištos neturi vietos net sparnams išskleisti. Čia vienai vištai atitenka vos A4 formato lapo dydis.

Svarbiausia įsiminti, jog trečiu numeriu žymimi kiaušiniai išgaunami laikant vištas narvuose, kuriuose vištos neturi vietos net sparnams išskleisti

„Iš prigimties vištos yra smalsūs gyvūnai, kuriems reikia erdvės vaikščioti, kapstinėti, lesioti. Tokį paukštį uždarius į narvą, neleidžiant jam patenkinti natūralių poreikių, jo gyvenimo kokybė krenta drastiškai,“ – sako kampanijos koordinatorius Tomas Byčkovas.

Apie vištų gerovę kalbama vis daugiau

Velykiniu laikotarpiu priminimai apie kiaušinių žymėjimą ir etiškus, tvarius pasirinkimus kalba ne tik kampanijos herojės, bet ir įvairūs nuomonių formuotojai. Ateinančias dvi savaites socialiniuose tinkluose apie kiaušinių pasirinkimų svarbą prabils maisto tinklaraštininkai, žymūs šefai bei pagausės edukacinės informacijos iš prekybos tinklų.

2020 metais Tuščių narvų užsakymu atliktoje visuomenės apklausoje paaiškėjo, jog net 87% Lietuvos gyventojų mano, jog vištų laikymo sąlygos narvuose yra nepakankamai geros. „Tai yra labai geros naujienos, – sako T.Byčkovas. – Kiekvieną kartą padarius tokią apklausą, šis skaičius auga. Džiugu matyti, kad vis daugiau lietuvių atsižvelgia į vištų laikymo sąlygas.“

Daugiau informacijos apie vištų laikymo sąlygas ir Velykinę Tuščių narvų akciją galite rasti ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius