-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 14

Kuo pakeisime gamtines dujas?

Gamtinės dujos yra švariausias iš iškastinių energijos išteklių, tačiau neišvengiamai jas turėsime pakeisti atsinaujinančiais ištekliais, kad sumažintumėme poveikį klimatui bei apsaugotumėme aplinką.

Kas nutiks su dujotiekiais, tarsi kraujagyslių tinklas išraizgytais po šalies teritorija, atnaujinamais ir saugomais drauge su kitais valstybinės reikšmės objektais?

Europos Žaliasis kursas yra nubrėžęs aiškią kryptį radikaliai sumažinti taršą energetikoje, o Lietuva įsipareigojo iki 2050 m 80 proc. energijos pasigaminti iš atsinaujinančių energijos išteklių. Todėl „žalėja“ ne tik elektra. Gamtines dujas, be kurių ekonomika neišsiverstų, palaipsniui keis žaliosios dujos – biodujos, biometanas ir žaliasis vandenilis.

„Amber Grid“ valdomas dujotiekių tinklas yra vienintelė infrastruktūra Lietuvoje, kuria gali būti transportuojamas, importuojamas ar eksportuojamas vandenilis bei kitos žaliosios dujos – naujoji atsinaujinančios energijos rūšis. Todėl „Amber Grid“ siekia prisidėti prie klimatui neutralios ekonomikos kūrimo ir sudaryti sąlygas ekonomikai saugiai transportuoti bei naudoti žaliąsias dujas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius