Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2019 09 03

Kuršių nerijos nacionalinis parkas: kaip skamba lietuviška gamta?

Kuršių nerijos nacionalinis parkas – 250 kv. km dydžio rojaus kampelis, traukte traukiantis natūralios gamtos pasiilgusius turistus. Kvapą gniaužiantis kraštovaizdis atsiveria nuo kopų viršūnių, o iš arčiau susipažinti su autentiška parko gamta galima vaikštinėjant pažintiniais takais.
Relaksinis suoliukas arba ant Parnidžio kopos
Relaksinis suoliukas arba ant Parnidžio kopos / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kuršių nerijos nacionaliniame parke lankytinų vietų tiek, kad net sunku išsirinkti. Apie gamtos ir kultūros paminklus galima sužinoti apsilankius Nidoje esančiame lankytojų centre. Beje, neužmirškite išbandyti kiemelyje įsikūrusio pažintinio „Lobių tako“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Lankytojų centras Nidoje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Lankytojų centras Nidoje

Einant specialiu pažintiniu taku atsiveria nepaprasti Naglių gamtos rezervato vaizdai: Pilkosios kopos, autentiškas kraštovaizdis, smėliu užpustytų gyvenviečių vietos. Be to, rezervatą galima apžiūrėti ir važiuojant dviračių taku. Čia karaliauja gamta, todėl svarbu laikytis rezervato lankymo taisyklių ir gerbti unikalią vietovės gamtą. Naglių gamtos rezervatas užima daugiau kaip 1600 hektarų, o jo ilgis – apie 8 km.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Naglių rezervato takas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Naglių rezervato takas

Smiltynės lankytojų centras ir renginių dauba – dar vienas turistus traukte traukiantis objektas. Čia vyksta kultūriniai ir edukaciniai renginiai, organizuojamos parodos ir dailininkų plenerai.

Juodkrantėje ant parabolinių kopų šimtmečius auganti sengirė – Kuršių nerijos pasididžiavimas. Pasigrožėti autentiška gamta galima vaikštinėjant pažintiniu dendrologiniu taku. Vos už kelių šimtų metrų nuo tako pradžios išvysite garsų gaudyklę, iš pirmo žvilgsnio primenančią milžinišką megafoną. Pasimėgaukite miško skleidžiamais garsais!

Luko Balandžio / 15min nuotr./Garsų gaudyklė dendrologiniame take
Luko Balandžio / 15min nuotr./Garsų gaudyklė dendrologiniame take

Kuršių nerijos nacionalinis parkas – paukščių stebėtojų rojus. Verta aplankyti šalia Juodkrantės įsikūrusią didžiausią kormoranų ir pilkųjų garnių buveinę. Tarp Nidos yra Pervalkos įrengti net šeši paukščių stebėjimo bokšteliai. Parko teritorijoje peri net 100 skirtingų paukščių rūšių iš kurių apie 40 įtraukta į Lietuvos raudonąją knygą. Čia galima išvysti dangų skrodžiantį jūrinį erelį, išdidžiai sparnais mojantį sketsakalį, vikruolį dirvoninį kalviuką ar išgirsti trėlę traukiančią lygutę.

Kuršių nerijos nacionalinis parkas fotografo akimis:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje