Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 07 31

Metelių regioninis parkas: pasivaikščiojimas Dzūkų jūros pakrante

Metelių regioninis parkas – įrodymas, kad Lietuvoje yra ką pamatyti. Dusios, Metelio ir Obelijos ežerų apylinkėse gausu paukščių, o draustiniuose gyvena itin retai sutinkamas balinis vėžlys. Parką apžiūrėti patogiausia vaikštant pažintiniais takais, nepakartojami vaizdai atsiveria žvelgiant nuo apžvalgos bokšto.
Pėsčiųjų pažintinis takas „Prelomciškės kalvomis“
Pėsčiųjų pažintinis takas „Prelomciškės kalvomis“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kelionę po Metelių regioninį parką geriausia pradėti Dusios ežero, dar vadinamo Dzūkų jūra, pakrantėje įsikūrusiame moderniame lankytojų centre. Interaktyvi ekspozicija pritaikyta ne tik mažiesiems, bet ir suaugusiems lankytojams. Pastato sienos stiklinės, tad pasigrožėti Dusios kraštovaizdžiu galima patogiai įsitaisius viduje, be to, čia įrengti ir specialūs žiūronai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Metelių regioninio parko lankytojų centras
Luko Balandžio / 15min nuotr./Metelių regioninio parko lankytojų centras

Nuo apžvalgos bokšto atsiveria Metelio apylinkių ir Kemsinės pievos panorama. Pastaroji – paukščių stebėjimo entuziastų rojus. Drėgnoje pievoje galima išvysti galvą nuolat linkčiojančią švygždą, plaukioti mėgstančią plovinę vištelę, ilgasnapį paprastąjį griciuką, ilgas oranžines kojas išdidžiai kilnojantį raudonąjį tuliką ar žalsvasnapį tikutį.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Metelių regioninio parko apžvalgos bokštas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Metelių regioninio parko apžvalgos bokštas

Prelomciškės piliakalnio link veda šalia Dusios nusidriekęs 3,2 km ilgio kalvotas takas. Smalsesniems parko lankytojams įrengti informaciniai stendai. Viena iš gražiausių parko vietų – siauras Metelio ir Dusios tarpežeris, kuriame tęsiasi 3,5 km ilgio Bijotų-Širvinto miškų pažintinis takas. Ypatingą dzūkišką kraštovaizdį kuria žemyninės kopos. Ar žinotoje, kad gintaro randama ne tik pajūryje, bet ir prie Dusios ežero?

Luko Balandžio / 15min nuotr./Metelių regioninis parkas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Metelių regioninis parkas

Apžiūrėti Metelių regioninį parką galima ir važiuojant dviračiu. Ežerų ir miškų apsuptose apylinkėse netrūksta kaimo turizmo sodybų bei poilsiaviečių.

Metelių regioninis parkas fotografo akimis:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius