Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 11

Stebuklingas kilimas? JAV grindų dangos gamintojas pristato pirmąją CO2 sugeriančią kiliminę dangą

JAV įmonė, gaminanti grindų dangą, tvirtina, kad po to, kai pagaminami jos naujosios kiliminių plytelių kolekcijos gaminiai, atmosferoje lieka mažiau anglies dvideginio.
„Interface“ kiliminė danga
„Interface“ kiliminė danga / „Instagram“ nuotr.

Įmonė „Interface“ džiaugiasi į rinką paleisianti kilimines plyteles kurios, jos teigimu, iš atmosferos išsiurbia daugiau anglies dvideginio nei sukuria per visą savo gyvavimo ciklą.

Įmonė, įsikūrusi Atlantoje, Džordžijos valstijoje, bet turinti atstovybių ir Jungtinėje Karalystėje, neseniai paskelbė sukūrusi „pirmąsias pasaulyje“ anglies dvideginio neišskiriančias, ir net jį absorbuojančias, kilimines plyteles. Tai pavyko padaryti naujų medžiagų ir patobulintų gamybos procesų dėka.

Gamintojų teigimu, specialūs siūlai, tik šios įmonės naudojami pluošto formavimo procesai ir kiliminės dangos pagrindas, pagamintas iš organinės kilmės ir perdirbtų užpildų reiškia, kad naujasis asortimentas darys teigiamą poveikį klimatui.

„Įmonės šiandien turi ne tik stengtis neišmesti anglies dvideginio, bet ir ieškoti būdų, kaip imituoti gamtoje vykstančią anglies apytaką, saugant anglį ir naudojant ją kaip išteklių“, – sakė kompanijos vyriausiasis mokslo ir technologijų specialistas Johnas Bradfordas pabrėždamas, kad įmonė „visomis išgalėmis stengiasi“ pakeisti grindų dangų sektoriaus darbo metodus ir padėti sustabdyti visuotinį klimato atšilimą.

Įmonė, kuri dar 2003 metais pradėjo klientams siūlyti neutralias anglies dvideginio dangas ir ilgą laiką buvo laikoma viena iš tvaraus verslo pirmūnių, skaičiuoja, kad nuo 1996 metų ji beveik trimis ketvirtadaliais sumažino savo gaminamų kiliminių plytelių išmetamos anglies pėdsaką.

Įmonės vadovas Danas Hendrixas paaiškino, kad naujoji anglies dvideginio kiekio mažinimui skirtų produktų linija buvo sumanyta atsižvelgiant į vis didesnį skaičiui klientų, kurie, prieš rinkdamiesi pirkinius, atkreipia dėmesį į jų poveikį aplinkai.

„Gaminiai, mažinantys anglies dvideginio kiekį aplinkoje, yra mūsų įmonės prioritetas, o statybų pramonėje jiems taip pat skiriamas didžiulis dėmesys, – sako jis. - Pasiūlę rinkai naujus, anglies dvideginio kiekį mažinančius produktus, mes ir toliau kursime raibulių efektą – įkvėpsime kitus pramonės atstovus spręsti visuotinio atšilimo problemą ir prisijungti prie mūsų kelyje į ateitį, kurioje anglies dvideginio bus mažiau.“

Pirmieji trys naujųjų kilimų plytelių modeliai jau pasirodė Šiaurės ir Pietų Amerikoje, o nuo 2021 metų jų bus galima įsigyti visame pasaulyje, praneša įmonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius