Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 31

Sveikatai kenksmingi asbesto stogai dengia daugybę namų

Kol asbesto turintys statiniai, konstrukcijos ar gaminiai yra nepažeisti, ši medžiaga pavojaus nekelia. Tačiau grėsmė žmogaus sveikatai iškyla tada, kai asbesto gaminiai yra laužomi ar pradeda irti. Tada aplinkoje pasklinda labai smulkios, akimis nematomos skaidulos, kurios ir sukelia neigiamą poveikį žmogaus sveikatai.
Šiferinis stogas
Šiferinis stogas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie asbesto žalą kalbama jau tris dešimtmečius. Įvežti šios medžiagos gaminius į Lietuvą uždrausta dar 2005 metais, o prieš dešimtmetį pradėta įgyvendinti daugybė asbesto šalinimo priemonių. Vis dėlto, per pastaruosius septynerius metus pašalinto asbesto kiekis nesiekia nė 10 proc. visos šalyje kadaise panaudotos medžiagos.

Tokiais tempais šalindama kenksmingos medžiagos turinčius gaminius, Lietuva užtruktų daugiau nei šimtmetį. Būtent todėl į šį klausimą atkreiptas išskirtinis dėmesys ir parengtas efektyvesnį procesą numatantis Asbesto šalinimo veiksmų planas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius