-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 26

Trakų rajono savivaldybė dėl iškirstų medžių kreipėsi į AAD: prašo atlikti tyrimą

Praėjusią savaitę socialiniuose tinkluose Trakų gyventojai dalinosi kertamų medžių nuotraukomis. Nors želdynų tvarkymo darbai buvo suplanuoti jau seniai, keletas medžių iš tikrųjų buvo nukirsti neteisėtai. Trakų rajono savivaldybės administracija kreipėsi į Aplinkos apsaugos departamentą, prašydama ištirti situaciją, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Iškirsti medžiai prie Rusnės
Iškirstas medis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kovo 15-16 d. Trakuose, nuo autobusų stoties link pusiasalio pilies Lukos ežero pakrantėje buvo organizuojami medžių kirtimo darbai, kuriems leidimą dar kovo 8 d. suteikė Trakų savivaldybės sudaryta Želdynų ir želdinių apsaugos ir priežiūros komisija.

Tačiau jau kitą dieną po vykdytų darbų savivaldybė sulaukė Trakų aplinkos apsaugos inspekcijos viršininko Tadeušo Ablačinskij skambučio su prašymu laikinai sustabdyti darbus, siekiant patikrinti Lietuvos ornitologų draugijos saugotinų medžių patikros ataskaitą bei išduotą leidimą saugotinų medžių ir krūmų kirtimo, persodinimo ar kitokio pašalinimo, genėjimo darbams atlikti.

„Po savaitės Trakų rajono savivaldybės administracijos darbuotojai kartu su Aplinkos apsaugos departamento ir Trakų nacionalinio parko atstovais, apžiūrėję medžių kirtimo vietą šalia Birutės g. 30 namo, užfiksavo, kad savavališkai iškirsti trys labai geros būklės medžiai – amerikinis uosis bei du juodalksniai. Šie medžiai nebuvo numatyti pjauti“, - rašoma pranešime.

Kaip pastebi Trakų rajono savivaldybės atstovai, atsižvelgiant į VĮ „Lietuvos arboristikos centro“ situacijos vertinimą kovo 17 d., kai ir buvo sustabdyti darbai, šie medžiai dar nebuvo nupjauti.

„Mūsų nuomone, lyginant mūsų fiksuotas ir piliečių pasidalintas nuotraukas, skiriasi medžių žymėjimas, pagal kurį darbininkai orientuojasi, ką su medžiais daryti. Neatmestume galimybės, kad medžiai pažymėti ir nupjauti suinteresuotų asmenų pastangomis arba per klaidą. Mes neteisėtų medžių kirtimų nepateisiname“, – sakė Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorius Andrius Šatevičius.

Savivaldybė kreipėsi į AAD prašydama atlikti tyrimą, kokiomis aplinkybėmis buvo neteisėtai nupjauti medžiai. Kirtimo darbai sustabdyti iki balandžio 15 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius