Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 06

Tytuvėnų regioninis parkas iš gervės skrydžio

Tytuvėnų regioninis parkas garsėja bernardinų vienuolyno ansambliu ir Šiluvos atlaidais, tačiau jeigu manote, kad tai vienintelės vertybės – klystate. Tuo įsitikinsite pasivaikščioję pažintiniais parko takais.
Šiaulės bokštas su papėdės kalvelėmis
Šiaulės bokštas su papėdės kalvelėmis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Į Tytuvėnų regioninį parką kasmet suplūsta būriai migruojančių gervių. Iš arčiau susipažinti su šių paukščių gyvenimu galima apsilankius lankytojų centre, kuriame veikia speciali ekspozicija. Įdomu tai, kad lankomiausi objektai pateikti taip, lyg į juos žvelgtum iš aukštai, gervės akimis. Gamtos ir kultūros vertybių parke netrūksta – verta pasigrožėti savitu kraštovaizdžiu, susipažinti su gyvūnija ir augalija, sužinoti krašto istoriją.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Parko lankytojų centras
Luko Balandžio / 15min nuotr./Parko lankytojų centras

Parke telkšo net keli, virtine nusidriekę ežerai. Giliaus ežeras lankytojus traukia dėl neįprastai žalsvo vandens. Aplink jį veda 3,3 km pėsčiųjų pažintinis takas, įrengtos atokvėpio vietos ir pliažai. Gausu įtekančių šaltinių, tad kas gali būti geriau už vėsų ežerą karštą vasaros dieną?

Luko Balandžio / 15min nuotr./Giliaus ežero pažintinis takas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Giliaus ežero pažintinis takas

Į šiaurę nuo Gauštvinio ežero veda Akmenų rūžos pažintinis takas. Molingą akmenuotą pylimą suformavo paskutinis ledynas. Čia dūlantys akmenys įkvėpė ne vieną menininką. Lankytojai gali pasigrožėti Kęstučio Musteikio akmenimis su ženklais, Jono Gencevičiaus kompozicija „Žemės daiktai“ ir kitais kūriniais.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Akmenų rūžos pažintinis takas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Akmenų rūžos pažintinis takas

Dviračių mėgėjams siūlomos net 7 trasos. Ilgiausia iš jų nusidriekusi 41 km ir veda pro Šiluvą į Lyduvėnus. Važiuojant 13 km ilgio Tytuvėnų dviračių trasa pasigrožėsite autentiškais miestelio vaizdais, dviejų ežerų kraštovaizdžiu. Pakeliui aplankysite garsųjį vienuolyno ansamblį, Bridvaišio piliakalnį ir galiausiai privažiuosite Tytuvėnų apžvalgos bokštą, nuo kurio atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Šiaulės bokštas su papėdės kalvelėmis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Šiaulės bokštas su papėdės kalvelėmis

Tarp Šiaulėnų ir Šaukoto iškilęs antrasis – Šiaulės apžvalgos bokštas. Netoliese – Kudinų piliakalnis, Varpinės kalnas ir legendomis apipintas Kartuvių kalnas.

Pasigrožėkite fotografo užfiksuotais Tytuvėnų regioninio parko vaizdais:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius