Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 28

Vilnietis kviečia neužversti sąvartynų eglutėmis: kiekvienas gali joms suteikti antrą gyvenimą

Vilnietis Svajūnas Anykščių rajone turi gražų nuosavą miško plotą. Užsimanęs teritoriją apsodinti medeliais, vyras sugalvojo po švenčių iš draugų ir kolegų surinkti nebereikalingas kalėdines eglutes, jas nuvežti į savo mišką ir pasodinti. Vyras viliasi, kad kiti irgi galėtų pasekti jo pavyzdžiu ir taip prisidėti prie ekologijos skatinimo.
Išmesta kalėdinė eglutė
Išmesta kalėdinė eglutė / 123RF.com nuotr.

Tvarkant nuosavą miško plotą Anykščių rajone Svajūnui spontaniškai kilo idėja pasodinti kažką gražaus. Taip į galvą šovė mintis iš kolegų ir draugų surinkti kalėdines eglutes ir taip ne tik papuošti savo teritoriją, bet ir išgelbėti jas nuo laukiančio sąvartyno.

„Ten yra draustinis, labai gražios vietos. Iš pradžių paskambinau keliems bičiuliams, vienas jų pasiūlė idėją paskelbti feisbuke, tačiau nutariau neviešinti, kad žmonės neužverstų pasiūlymais. Tada kiltų labai daug problemų logistikoje“, – juokiasi Svajūnas.

Vilnietis antrą gyvenimą suteikti nori išskirtinėms eglėms – kėniams, mėlynajai eglei ir kitoms, kadangi lietuviškų jo miške yra sočiai. Svajūnas neslepia, kad naudos iš šios akcijos jam asmeniškai nėra, tačiau svarbiausia, jog taip bent minimaliai prisidės prie eglučių išmetimo mažinimo.

123RF.com nuotr./Išmesta kalėdinė eglutė
123RF.com nuotr./Išmesta kalėdinė eglutė

„Noriu kažkiek eglučių išgelbėti, nes jų likimas po švenčių yra liūdnas. Ketinu surinkti kelis medelius, ir viskas. Nebuvo minčių daryti masinės akcijos“, – sako Svajūnas.

Savo sumanyta akcija Svajūnas skatina kiekvieną gyventoją atkreipti dėmesį, kur po švenčių keliauja eglutės, ir pasvarstyti, kad jų gyvenimas nebūtinai turi baigtis sąvartyne – medeliams galima suteikti antrą gyvenimą pasodinus miške ar net prie savo namų.

Net ir mažais darbais, nereikalaujančiais daug pastangų, visuomenė gali prisidėti prie gamtos saugojimo, o Svajūnas – gyvas to įrodymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius